Kuo: iPhone 15 Pro’ların ısınma sorunu tasarım kaynaklı olabilir

Apple, iPhone 15'lerin ısınma problemleri için Instagram'ı suçladı!

Son birkaç gündür iPhone 15 Pro ve Pro Max’in ısınma sorunu konuşuluyor. Kullanıcılar sosyal medya ve çeşitli platformlarda telefonlarının şarjda veya oyun oynarken aşırı ısındığını, hatta ele alamayacak kadar sıcak olduğunu belirtti. Analist Ming-Chi Kuo bu konuyla ilgili kısa bir yazı paylaştı ve ısınma sorununun neden olabileceğini açıkladı.

Apple’la ilgili güvenilir kaynaklardan biri olan Ming-Chi Kuo’ya göre ısınma sorunu Apple A17 Pro işlemcisinden veya TSMC’nin yongayı üretirken kullandığı 3 nm süreciyle ilgili değil. Kuo, aşırı ısınmanın iPhone 15 Pro‘ların ağırlığını azaltan yeni tasarımdan kaynaklanabileceğini söyledi. Kuo, Apple’ın tasarımı kullanmak için tavizler verdiğini belirtti, bununla birlikte “Isıyı yaymak için gerekli alanın azalması ve titanyum çevçeve, termal verimliliği olumsuz etkiliyor olabilir” açıklamasını yaptı.

Apple’ın yazılım güncellemeleriyle ısınma sorunlarını iyileştirmesi bekleniyor, ancak işlemci performansı düşürülmediği takdirde bu iyileştirmeler de sınırlı olacaktır. Analist Kuo’ya göre Apple’ın ısınma problemini dikkatli ve düzgün şekilde ele alması gerekiyor. Eğer bunu yapmazsa telefonlara olan talebin düşmesi ve sevkiyatın azalması söz konusu olabilir. Bazı uzmanlara göreyse Apple, iPhone 15 Pro’ların iç tasarımında ufak değişiklik yapabilir ve bu sayede ısınmanın önüne geçebilir. Böyle bir senaryoda daha önce üretilmiş olan iPhone 15 Pro’lara ve satın alan tüketicilere ne olacağı belli değil.

iphone 15 pro

iPhone 15 Pro ve Pro Max’le ilgili diğer bir sorun da beklenenden daha kolay çizilmesi. Sosyal medyada telefonunun çizildiğini söyleyen kullanıcılar var. Görünüşe göre Apple’ın çizilmelere karşı uyguladığı kaplama pek işe yaramamış durumda. Şirket çizilmeler konusunda bir şey söylemedi. Apple, iPhone 5 ve iPhone 7’de de çizilme sorunuyla karşılaşmış, açıklama yapmıştı. Teknoloji devi sonraki iPhone modellerinde çizilmelere karşı önlem almıştı. iPhone 15 Pro’ların ısınma ve çizilme problemlerinin ne kadar yaygın olduğunu öğrenmek için daha fazla kullanıcının geri bildirimini beklemek gerekiyor.

iPhone 16 ve sonraki iPhone’larda yeni malzeme kullanılacak