iPhone 16 Pro’larda Rose veya Altın Rengi Olmayacak

iphone 15 pro model unselect gallery 1 202309 FMT WHH e1701349929102

iPhone 16 Pro modellerinde yeni renk seçeneği olarak Rose veya altının  olacağı iddia ediliyordu. Fakat yeni bir söylenti farklı bir renkten bahsediyor. İşte detaylar…

iPhone 15 Pro’ların renk seçenekleri arasında mavi titanyum var. Bu rengin iPhone 16 Pro‘larda olmayacağı ve mavi titanyum yerine Rose veya altının geleceği söyleniyordu. Altın rengi Rose Altın veya Rose Gold rengi oluyor. Farklı kaynaklar tarafından gündeme getirilen raporlarda Rose ve altından bahsedilmişti. Fakat Weibo kullanıcısı ve sızıntı kaynağı Fixed Focus Digital, iPhone 16 Pro Max’in bronz veya bronz tonunda bir renge sahip olacağını açıkladı. Telefonun çerçevesi de titanyum benzeri görünüm sunacakmış. Her ne kadar kaynak sadece Pro Max modelinden söz etse de bronz renginin hem Pro hem de Pro Max’te yer alacağını söyleyebiliriz.

Bir başka söylentiye göre Apple titanyum rengini sonlandırıp, renklendirme için daha gelişmiş sürece geçiş yaptı. Yani yeni renkler iPhone 15 Pro’ların fırlaçanmış alüminyum kaplamasından daha parlak görünüm sunacak. Parlak kaplama Apple’ın önceki yıllarda kullandığı paslanmaz çeliğe daha çok benzeyebilir, ama çizilmelere karşı daha dayanıklı olacaktır.

iphone 16 pro

iPhone 16 Pro Max 6.9 inç, Pro modeli ise 6.3 inç’lik ekrana sahip olacak. Boyut artışı şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kameranın iPhone 16 Pro’da da kullanılmasını sağlayacak. Daha büyük boyut ekstra bileşenler için yer açıyor. Geçtiğimiz günlerde DigiTimes da tetraprizma kameranın yeni Pro modelinde olacağını onayladı. Tayvanlı lens üreticileri Largan Precision ve Genius Electronic Optical’ın (GSEO) tetraprizmanın tedarikçileri olacağı söyleniyor. Tedarik zincirine yakın kaynaklar her iki şirketin yeni iPhone’ların çıkışı için hazırlık yaptığı ve üretimi artırdığını belirtti. Largan’ın üst düzey yöneticilerinden biri olan Adam Lin kısa süre önce yaptığı açıklamada eylül – kasım ayları arasında yüksek satışlar beklediklerini söylemişti. Lin’in verdiği zaman aralığı iPhone 16’ların çıkış dönemiyle de gayet uyumlu.

Vision Pro 2’de iPad Pro’nun Tandem OLED Ekranı Kullanılabilir