iPhone 16 Pro’ların Yeni Renk Seçeneği Tekrar Doğrulandı

iphone 16 pro 2

iPhone 16 Pro ve Pro Max’in renk seçenekleri hakkında daha önce yayınlanan raporlar vardı. Çin’den gelen yeni bir söylenti eski dedikoduları doğruluyor. İşte detaylar…

Weibo kullanıcısı ve sızıntı kaynağı OvO Baby Sauce OvO’ya göre iPhone 16 Pro‘lar yeni bir Rose (Gül) renk seçeneğine sahip olacak. Kaynak bununla birlikte iPhone 16 Pro’lardaki yeni renk kodunun, ilk olarak iPhone 6S’te gördüğümüz Rose Gold olmadığının da altını çizdi. OvO Baby Sauce OvO’nun iddiası Apple analisti Ming-Chi Kuo ve tedarik zinciri kaynaklarından gelen bilgileri de tekrardan onaylamış oluyor. Kuo daha önce yaptığı açıklamada iPhone 16 Pro ve Pro Max’in siyah, beyaz (veya gümüş), gri (veya natürel titanyum), Rose renkleriyle satışa çıkacağını söylemişti. Bu durum mavi titanyum seçeneğinin kaldırılacağını ve yerine rose renginin geleceğini gösteriyor.

iPhone 16 ve Plus’ta siyah, yeşil, pembe, mavi ve beyaz renkler bulunacak. Kuo, iPhone 15 ve Plus’taki sarı rengin yerine beyazın geleceğini de belirtti. Ünlü analist Apple’ın bazı renk isimlerini yeniden adlandırabileceğini de vurguladı.

iphone 16 pro

iPhone 16 serisiyle ilgili dedikodular bu kadarla sınırlı değil. Yeni modellerdeki en dikkat çekici değişikliklerden biri de yakalama veya orijinal adıyla Capture düğmesi olacak. Cihazların sağ tarafında güç düğmesinin altında bulunacak bu tuş hızlı şekilde fotoğraf çekmeyi veya video kaydı almayı amaçlıyor. Düğmede sağa sola kaydırma yapınca yakınlaştırma, hafifçe basınca odaklama, biraz daha güçlü basınca fotoğraf çekme işlevleri gerçekleşecek.

Yeni iPhone Pro Max’in 6.9 inç, Pro’nun da 6.3 inç’lik ekrana sahip olacağı uzun zamandır ortalıkta dolanan bir dedikodu. Her iki telefonla ilgili son sızıntılar da iPhone 15 Pro’lara kıyasla daha büyük ekranla piyasaya sürüleceklerini gösteriyor.

Honor Magic 7 serisinin özellikleri ortaya çıktı