iPhone 16 Pro’lar En İnce Çerçeveye Sahip Telefonlar Olacak

iphone 18

Apple’ın merakla beklenen yeni iPhone’ları için ilginç bir iddia ortaya atıldı. iPhone 16 Pro’ların en ince çerçeveye sahip akıllı telefonlar olacağı ileri sürülüyor. İşte detaylar…

Geçmişte Apple hakkında doğru bilgiler ifşa eden sızıntı kaynağı Ice Universe, iPhone 16 Pro‘ların rekor derecede ince çerçeveye sahip olacağını ve iPhone 15 Pro’ların çerçeve kalınlığını geride bırakacağını söyledi. Apple’ın ince çerçeveler için BRS teknolojisinden yararlandığı belirtiliyor. BRS ekranın daha kompakt ve verimli şekilde kullanılmasını sağlıyor. Ice Universe BRS’den bahsetmedi, ancak Asya’dan gelen söylentiler bu teknolojinin kullanıldığını vurguluyor. Apple geçtiğimiz sene iPhone 15 Pro’larda çerçeve kalınlığını 1.5 mm’ye düşürmek için LIPO kullandı. LIPO, düşük enjeksiyonlu basınçlı kalıplama anlamına geliyor.

iPhone 12’den bu yana iPhone ailesinin ekran boyutlarında değişiklik olmamıştı. Fakat iPhone 16 Pro’larda ekranın büyüyeceği söyleniyor ki, şimdiye kadar farklı kaynaklardan gelen raporlar ve sızıntı maket, kılıf görselleri de yeni iPhone Pro’ların daha büyük ekrana sahip olacağını ortaya koydu. Yeni iPhone Pro Max’in 6.9 inç’lik ekrana sahip olduğu belirtiliyor. iPhone 15 Pro Max’in ekran boyutu ise 6.7 inç. iPhone 16 Pro’nun da 6.3 inç’lik ekranla geleceği rivayet ediliyor.

iphone 16 pro

Daha büyük ekran tetraprizma kamera ve farklı bileşenler için yer açıyor. Şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kameranın iPhone 16 Pro’ların her iki modelinde de yer alacağına dair dedikodular var. Apple’ın tetraprizma kamerayı normalde iPhone 15 Pro’da da kullanmak istediği, ancak telefonda yeterli alan olmadığından bundan vazgeçtiği ileri sürüldü.

Yeni iPhone’larla birlikte yeni renk seçenekleri de kullanıma sunulacak. Ming-Chi Kuo, iPhone 16 Pro ve Pro Max’in siyah, beyaz (veya gümüş), gri (veya natürel titanyum), rose (gül) renkleriyle satışa çıkacağını düşünüyor. Bu durum mavi titanyum seçeneğinin kaldırılacağını ve yerine rose renginin geleceğini gösteriyor. iPhone 16 ve Plus’ta siyah, yeşil, pembe, mavi ve beyaz renkler bulunacak. Kuo, iPhone 15 ve Plus’taki sarı rengin yerine beyazın geleceğini söyledi. Ünlü analist Apple’ın bazı renk isimlerini yeniden adlandırabileceğini de vurguladı.

iQOO 13 Serisinde Bir Pro Modeli Olmayabilir