Altın Renkli iPhone 16 Pro’dan Yeni Sızıntılar Var

iphone 15 pro model unselect gallery 1 202309 FMT WHH e1701349929102

Neredeyse her gün yeni bir iPhone 16 sızıntısı gerçekleşiyor. Son olarak altın renkli iPhone 16 Pro’nun görselleri sızdırıldı.

Geçtiğimiz günlerde Sonny Dickson, iPhone 16 Pro‘ların yeni rengini ortaya çıkarmıştı. Bu renk bronz olarak geçiyordu. Ancak taze bir rapor yeni renk seçeneğinin bronz değil, çöl titanyumu olarak adlandırılan koyu altın rengi olduğunu belirtti. Bununla birlikte başka bir iddiada titanyum bronzu olduğu vurgulanıyor. Birbirinden farklı iki yeni söylenti var. Hangisinin gerçek olduğunu ise lansmanda öğreneceğiz. Ayrıca altın renkli modelin maketine ait fotoğraflar da yayınlandı.

iPhone 16 Pro

Farklı bir iddiaya göreyse Apple titanyum renk serisini sonlandırmak ve renkleri daha iyi hale getirmek için farklı bir işlem kullanmaya karar verdi. Bu işlem sonucunda iPhone 16 Pro’lar fırçalanmış alüminyum kaplamasından daha parlak görünüme sahip olacak. Parlak kaplama Apple’ın önceki yıllarda kullandığı paslanmaz çeliğe daha çok benzeyebilir, ama çizilmelere karşı daha dayanıklı olacaktır.

iPhone 16 Pro

Yeni iPhone Pro’lardaki en büyük değişiklik ekran boyutunda gerçekleşecek. Yeni Pro modelinin 6.3, Pro Max’in de 6.9 inç’lik ekrana sahip olacağı söyleniyor. Boyut artışı şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kameranın iPhone 16 Pro’da da kullanılmasını sağlayacak. Daha büyük boyut ekstra bileşenler için yer açıyor. Geçtiğimiz günlerde DigiTimes da tetraprizma kameranın yeni Pro modelinde olacağını onayladı.

iPhone 16 Pro

iPhone 16 serisinin tüm modellerinde Capture veya Türkçe adıyla yakalama adında yeni bir tuş olacak. Güç düğmesinin altına konumlandırılan Capture düğmesi kullanıcıların pratik ve daha hızlı şekilde video ve fotoğraf çekmesine imkan sağlayacak. Kullanıcı tuşa hafifçe basınca kamera odaklanacak, sağa sola kaydırma yapınca yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabilecek.

iPhone 16 Pro

Katlanabilir Ekranlı MacBook 2027’den Önce Gelmeyecek