Vision Pro 2’de iPad Pro’nun Tandem OLED Ekranı Kullanılabilir

vision pro 3

iPad Pro’da yer alan Tandem OLED teknolojisinin Vision Pro 2’de de görebileceğimiz ileri sürüldü. Detaylara birlikte bakalım…

Güney Kore medyasından Sisa Journal dergisine göre LG ve Samsung, Tandem OLED teknolojisine sahip mikro-OLED ekran prototipi üretmeyi başardı. Bu durum mikro-OLED ekranın ileride Vision Pro’da kullanılabileceği söylentilerine neden oldu. Tandem mikro-OLED ekranın ne zaman seri üretime gireceği belirsiz. Kaynak bu yeni teknolojinin ticari hale gelmesi için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu vurguluyor. Vision Pro 2‘nin 2026 sonlarında çıkması bekleniyor. Belki o zamana kadar gerekli adımlar atılabilir ve Tandem mikro-OLED Vision Pro 2’ye yetişebilir. Sonuç olarak bunun ihtimallerden biri olduğunu akıldan çıkarmamak gerekli. Tandem mikro-OLED belki gelecekteki başka bir Vision Pro modelinde kullanılabilir. Geçtiğimiz günlerde farklı ülke pazarlarında da satışa sunulan mevcut Vision Pro’da ise Sony üretimi iki adet 4K mikro OLED ekran var.

Tandem OLED teknolojisi iki OLED panelden oluşuyor. Tek katmanlı OLED ekranlara kıyasla daha fazla parlaklık, daha iyi güç verimliliği ve daha uzun kullanım ömrü sunuyor.

vision pro 2

Apple’ın, iPad Pro’daki Tandem OLED’le ilgili açıklaması şu şekilde: “Ultra Retina XDR ekran, iki OLED panel kullanan ve tam ekran parlaklığı sağlamak için her ikisinden gelen ışığı birleştiren son teknolojisi Tandem OLED tasarımına sahip. Yeni iPad Pro, SDR ve HDR içerikleri için 1000 nit, HDR içinse 1600 nit gibi inanılmaz tam ekran parlaklığı sunuyor. Tandem OLED teknolojisi, her pikselin renk ve parlaklığı üzerinde milisaniyenin altında kontrol sağlayarak XDR hassasiyetini hiç olmadığı kadar ileri taşıyor.”

Apple’a yakın sektör kaynakları teknoloji devinin ucuz Vision Pro çıkarıp satışları artırmak istediğini iddia etti. Aslında bu söylenti daha önce birkaç kere daha gündeme gelmişti. Ancak uygun fiyatlı karma gerçeklik gözlüğünün çıkışı ise bilinmiyor. Bazı kaynaklara gelecek sene bazılarına göreyse 2026’dan sonraya kalabilir.

iPhone 16 Sızıntıları Çılgınca Devam Ediyor! Renkler Belli oldu