iPhone 16 Pro’ların Gizemli Yeni Renk Seçeneği Belli Oldu

iPhone 16 üretim yeri

Sızıntı kaynağı Sonny Dickson paylaştığı görselle iPhone 16 Pro’ların yeni renk seçeneğini gözler önüne serdi.

Sonny Dickson yine dikkat çekici bir sızıntı fotoğraf yayınladı. Fotoğrafta siyah, beyaz ve gri iPhone 16 Pro maketleriyle birlikte bronz renkli başka bir maket yer alıyor. iPhone 15 Pro’larda bulunan mavi titanyum yerine rose gold veya bronzun geleceği söyleniyordu. Böylece bronz renk seçeneği doğrulanmış oldu. Şunu da hatırlatmak lazım; aslında rose gold daha önce raporlanmıştı. Ming-Chi Kuo ve birkaç kaynak iPhone 16 Pro’larda rose veya rose gold olacağını ileri sürdü. Ancak ağustos başında diğer bir sızıntı kaynağı olan Fixed Focus Digital yeni rengin bronz olacağını iddia etmişti. iPhone 15 Pro’larda altın rengi yoktu, bronz belki de yeni iPhone Pro’larda yüksek talep görebilir.

iphone 16 pro

Görselde Capture tuşu yeniden kendini gösteriyor. Güç tuşunun altında bulunan Capture veya diğer adıyla yakalama düğmesi tüm iPhone 16 serisinde olacak. Capture düğmesi kullanıcıların pratik ve daha hızlı şekilde video ve fotoğraf çekmesine imkan sağlayacak. Kullanıcı tuşa hafifçe basınca kamera odaklanacak, sağa sola kaydırma yapınca yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabilecek.

Farklı bir iddiaya göreyse Apple titanyum renk serisini sonlandırmak ve renkleri daha iyi hale getirmek için farklı bir işlem kullanmaya karar verdi. Bu işlem sonucunda iPhone 16 Pro’lar fırçalanmış alüminyum kaplamasından daha parlak görünüme sahip olacak. Parlak kaplama Apple’ın önceki yıllarda kullandığı paslanmaz çeliğe daha çok benzeyebilir, ama çizilmelere karşı daha dayanıklı olacaktır.

Yeni iPhone Pro’lardaki asıl en büyük değişiklik ekran boyutunda gerçekleşecek. Yeni Pro modelinin 6.3, Pro Max’in de 6.9 inç’lik ekrana sahip olacağı söyleniyor. Boyut artışı şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kameranın iPhone 16 Pro’da da kullanılmasını sağlayacak. Daha büyük boyut ekstra bileşenler için yer açıyor. Geçtiğimiz günlerde DigiTimes da tetraprizma kameranın yeni Pro modelinde olacağını onayladı.

İşte Karşınızda Redmi Note 14 Pro