iPhone 16 Pro’lar İçin Farklı Renkler Test Edildi

iphone 15 pro

iPhone 16 serisi hakkında daha fazla ilginç bilgi gelmeye devam ediyor. Yeni bir rapor Apple’ın iPhone 16 Pro’lar için farklı renkleri test ettiğini belirtti. Lafı fazla uzatmadan neler olduğuna daha yakından bakalım.

Apple’a yakın kaynaklara dayandırılan iddiaya göre Cupertino’lu firma iPhone 16 Pro‘larda kullanmak üzere yeni seçenek olarak çöl sarısı, koyu kahve, menekşe moru, gökyüzü mavisi ve açık gri renklerine odaklandı. Şirket renklerin nasıl göründüğü ve kozmetik detayları test etti. Sonunda çöl sarısını yeni renk olarak Pro modellerinde kullanmaya karar verdi. Bu arada çöl sarısı desek de bu renk şimdilik altın olarak adlandırılıyor. Altın rengi kimi kaynaklarda çöl titanyumu veya titanyum bronzu olarak da geçiyor. Hangi ismin olacağını ise ancak eylülde düzenlenecek olan iPhone 16 lansmanında öğreneceğiz. Sonuçta sarı ya da altın renginin olacağı birkaç farklı yerden doğrulanmış oldu.

iPhone 16 Pro

Renklerle ilgili başka bir detay daha var. Söylenenlere göre Apple titanyum renk serisini sonlandırmak ve renkleri daha iyi hale getirmek için farklı bir işlem kullanmaya karar verdi. Bu işlem sonucunda iPhone 16 Pro’lar fırçalanmış alüminyum kaplamasından daha parlak görünüme sahip olacak. Parlak kaplama Apple’ın önceki yıllarda kullandığı paslanmaz çeliğe daha çok benzeyebilir, ama çizilmelere karşı daha dayanıklı olacaktır.

iPhone 16 Pro’lardaki en dikkat çekici yenilik ekran boyutunun artması olacak. Yeni Pro modelinin 6.3, Pro Max’in de 6.9 inç’lik ekrana sahip olacağı söyleniyor. Boyut artışı şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kameranın iPhone 16 Pro’da da kullanılmasını sağlayacak. Daha büyük boyut ekstra bileşenler için yer açıyor. Geçtiğimiz günlerde DigiTimes da tetraprizma kameranın yeni Pro modelinde olacağını onayladı. Büyük ihtimalle tetraprizma kamera standart iPhone 17 ve iPhone 17 Air (Slim) modellerinde de olacak. iPhone 17 Air’ın tasarımıyla öne çıkacağı, özelliklerinin Pro modellerinin altında olacağı ileri sürülüyor.

Galaxy S25 serisi Samsung OTA sunucusunda görüldü