iPhone 16 Pro’lar Renk Seçenekleriyle Birlikte Sızdı

iphone 15 pro

Ünlü sızıntı kaynaklarından biri olan Sonny Dickson yine rahat durmadı. Bu sefer de iPhone 16 Pro’ların maketlerine ait fotoğraf paylaştı. Fotoğraf Pro modellerinin hangi renklerle çıkacağını gösteriyor. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

Yeni sızıntıya göre iPhone 16 Pro‘lar siyah, beyaz ve gri renklerle satışa sunulacak. Ama siyah renk daha koyu tonda görünüyor. Analist Ming-Chi Kuo ve farklı birkaç kaynak iPhone 16 Pro modellerinde siyah, beyaz, gri renklerinin olacağını, mavi titanyumun yerine ise rose veya altın renginin geleceğini söylediler. Altından kasıt rose altın veya rose gold rengi oluyor.

Tüm bunlara rağmen Weibo’dan tanıdık bir isim olan Fixed Focus Digital, iPhone 16 Pro’larda Rose veya altın renginin olmayacağını, mavi titanyum yerine bronz veya bronz tonunda başka bir rengin geleceğini iddia etti. Ancak Fixed Focus Digital’ın iddiası şimdiye kadar söylenen diğer tüm söylentilerle ters yönde.

iphone 16 pro

Farklı bir iddiaya göreyse Apple titanyum renk serisini sonlandırmak ve renkleri daha iyi hale getirmek için farklı bir işlem kullanmaya karar verdi. Bu işlem sonucunda iPhone 16 Pro’lar fırçalanmış alüminyum kaplamasından daha parlak görünüme sahip olacak. Parlak kaplama Apple’ın önceki yıllarda kullandığı paslanmaz çeliğe daha çok benzeyebilir, ama çizilmelere karşı daha dayanıklı olacaktır.

Yeni iPhone Pro’lardaki asıl en büyük değişiklik ekran boyutunda gerçekleşecek. Yeni Pro modelinin 6.3, Pro Max’in de 6.9 inç’lik ekrana sahip olacağı söyleniyor. Boyut artışı şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kameranın iPhone 16 Pro’da da kullanılmasını sağlayacak. Daha büyük boyut ekstra bileşenler için yer açıyor. Geçtiğimiz günlerde DigiTimes da tetraprizma kameranın yeni Pro modelinde olacağını onayladı.

Galaxy Z Flip 6 dayanıklılık testinden başarıyla geçti