iPhone 16 Pro’ların Bir Sırrı Daha Ortaya Çıktı

iPhone 16 Pro

Apple sonunda iPhone 16 tanıtım tarihini resmen açıkladı. Merakla beklenen lansmana az süre kalmasına rağmen dedikodular ve sızıntılar sağanak yağmur gibi gelmeye devam ediyor. iPhone 16 Pro ve Pro Max’in yeni bir detayı daha belli oldu.

The Elec’in raporuna göre iPhone 16 Pro ve Pro Max’teki tetraprizma kameradan LG Innotek sorumlu. Aslında telefoto kamera olan tetraprizma katlanmış cam tasarıma sahip. Sözünü ettiğimiz tasarım, ışığı dört kat fazla yansıtarak 120 mm’lik daha uzun bir odak uzaklığı sağlıyor. iPhone 16 Pro ve Pro Max’in 5x optik yakınlaştırma ve 25x dijital yakınlaştırma sunması bekleniyor.

Apple, Pro Max’teki telefoto lens için 3 boyutlu kaydırmalı optik görüntü sabitleme kullanıyor. Sensör üç yönde hareket edebildiği için son noktaya kadar yakınlaştırma yapıldığında bile net fotoğraflar çekebiliyor. Ayrıca eskisinden iki kat daha fazla mikro ayar sunuyor. Apple’ın tetraprizma kamerada maliyeti düşürmek için ileride Foxconn ve Cowell’ı devreye sokması bekleniyor.

iphone 16 pro

iPhone 16’lar A18 yongasından güç alacak. Bu yonganın A18 ve A18 Pro olarak iki modele sahip olduğu iddia ediliyor. İki model arasında GPU çekirdeği farklılığı olabilir. Standart iPhone’larda arka kamera artık çapraz değil, dikey tasarımda olacak. iPhone 16 Pro ve Pro Max’te tasarım değişikliği var, her iki modelde ekran iPhone 15 Pro’lara kıyasla daha büyük olacak. Tüm iPhone 16 ailesinde Capture yani yakalama adında yeni bir düğme bulunacak. Bu düğme sayesinde fotoğraf çekmek ve video kaydı yapmak daha kolay hale gelecek.

iPhone 16 Serisinin Tanıtım Tarihi Resmen Açıklandı