iPhone SE 4’ün Özellikleri Tekrardan Doğrulandı

iPhone SE 4 Apple Intelligence

iPhone SE 4’ün detayları daha önce birçok kez farklı kaynaklar tarafından gündeme getirilmişti. Weibo’da yayınlanan yeni bir rapor telefonun muhtemel özelliklerini yeniden onayladı.

Çin’in sosyal medyası Weibo piyasaya çıkmamış ürünlerle ilgili birçok sızıntıya ev sahipliği yapıyor. iPhone 16 serisi hakkında birçok dedikodunun gündeme geldiği Weibo’da iPhone SE 4‘ün olmaması eksik kalırdı. Weibo’da yer alan bir iddia yeni iPhone SE’nin özelliklerini tekrardan ortaya koydu.

Raporlanana göre 4. nesil iPhone SE’nin özellikleri şu şekilde olacak:

-iPhone 14’e benzer tasarım
-6.1 inç’lik OLED ekran
-A18 yongaseti
-Face ID
-USB-C portu
-Eylem düğmesi
-Apple tasarımı 5G modem çipi
-48 MP’lik tek ana kamera
-8 GB RAM
-Apple Intelligence desteği

iphone se 4

Aslında bu listelenen detayların hepsi başka söylentilerde de gündeme gelmişti. Yongaseti, Apple Intelligence ve RAM konusunda farklı dedikodular vardı. Ama yakın tarihli raporlar iPhone SE 4’ün standart A18 çipi ve 8 GB RAM kapasitesiyle yapay zeka özelliklerinden yararlanacağını ifade ediyor. iPhone 16 serisinde Capture yani yakalama adında yeni bir düğme daha olacak. Fotoğraf ve video çekmeyi kolaylaştıran Capture tuşu, iPhone SE 4’te bulunmayacak.

Mark Gurman ve Jeff Pu gibi güvenilir kaynaklara göre yeni iPhone SE’nin fiyatı 500 doların altında olacak. Cihazın 400 – 500 dolar arasında fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Eğer bu söylenen doğru olursa 4. nesil iPhone SE, Apple Intelligence’a ulaşmak için en ucuz yol olabilir. Telefonun çıkış tarihi hakkındaysa farklı rivayetler var. Telefon belki 2025’in başlarında, belki de 2025’in ortalarında çıkabilir.

iPhone 16 Pro’ların Bir Sırrı Daha Ortaya Çıktı