iPhone 16 Pro’larda Yeni Ultra Geniş Kamera Kullanılacak

123 5

iPhone 16 Pro’ların kameralarında köklü yenilikler olacak görünüyor. Apple’la ilgili güvenilir kaynaklardan biri olan Ming-Chi Kuo kameralar hakkında dikkat çekici bir açıklama yaptı.

Apple kahini lakaplı Ming-Chi Kuo, iPhone 16 Pro modellerinde çift 48 MP’lik kamera olacağını söyledi. Analiste göre iPhone 16 Pro’larla birlikte 12 MP’lik ultra geniş kameranın yerini 48 MP’lik yeni ultra geniş kamera alacak. Bu yükseltme kameranın daha fazla ışık yakalamasını sağlayacak ve düşük ışıklı ortamlarda ya da gece daha iyi fotoğraflar çekilmesine imkan tanıyacak. Bu durum ayrıca yeni iPhone Pro’ların ultra geniş modda 48 MP ProRAW fotoğraflar çekebileceği anlamına da geliyor. ProRAW fotoğraflar daha fazla ayrıntıyı içerir ve düzenleme için esneklik sağlar. Ayrıca büyük boyutlarda da basılabilir.

Apple hakkında iyi bir sicili olan analist Jeff Pu geçtiğimiz sene yayınladığı öngörü raporunda iPhone 16 Pro ve Pro Max’te 48 MP’lik ultra geniş kameranın kullanılacağını belirtmişti. Kamerayla ilgili bu iddia Çin’in sosyal medyası Weibo’da da yer aldı. Bunlara ek olarak tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan başka bir söylentide Apple’ın ultra geniş kamerayı değiştireceği belirtilmişti. Ming-Chi Kuo’nun da bu duruma parmak basması iddiaların doğru olabileceğini gösteriyor.

iphone 16 pro

Yeni iPhone Pro’larda yeni tetraprizma telefoto kameranın da kullanılacağı rivayet ediliyor. MacRumors sitesi de kısa süre önce tetraprizma iddialarını yeniden doğruladı. Site Apple’ın böyle bir planı olduğuna dair belgelere ulaştığını vurguladı.

Yeni kamera 5x optik ve 25x dijital yakınlaştırma sağlıyor. Bunu ise katlanmış tasarıma sahip tetraprizma lens sistemiyle gerçekleştiriyor. Tetraprizma mevcut iPhone serileri içinde iPhone 15 Pro Max’e özel. Bunun en önemli sebeplerinden biri iPhone 15 Pro Max’te yeni kamera için yeterli alanın bulunması. Yeni kamera iPhone 15 Pro’daki normal telefoto kameraya göre daha çok yer kaplıyor. iPhone 15 Pro’nun 6.1 inç’lik boyutu ise tetraprizma telefoto için yeterli değil. Hatta bu konuda ilginç bir bilgi daha verelim. Apple’ın tetraprizmayı en başta iPhone 15 Pro’ların her ikisi için düşündüğü, ancak yer sıkıntısı sorunu yüzünden iPhone 15 Pro’dan vazgeçtiği ve planlarını ertelediği rivayet ediliyor. Söz konusu iddia ise sektörden isimsiz bir yetkiliye ait.

iPhone 16 Pro’nun 6.3 inç, Pro Max’in 6.9 inç’lik ekrana sahip olacağı belirtiliyor. Artan boyutla birlikte tetraprizma kamera için de alan açılmış olacak. MacRumors eline geçen belgelerin bu değişikliği doğruladığını vurguladı. Bu belgelere göre iPhone 16 Pro’nun kamera modülü tasarımı, iPhone 15 Pro Max’teki modül tasarımıyla benzer.

Siri’nin Yapay Zeka Destekli Yeni Sürümü WWDC’de Tanıtılacak