iPhone 16 Pro’larda Tetraprizma Kamera Kullanılacağı Tekrar Doğrulandı

123 36

iPhone 16 Pro ve Pro Max’te tetraprizma telefoto kameranın yer alacağı daha önce söylenmişti. MacRumors sitesi de iddiaları doğrulayan rapor paylaştı.

MacRumors sitesi Apple’ın iPhone 16 Pro ve Pro Max’te tetraprizma telefoto kamera kullanacağını yeniden doğruladı. Site Apple’ın böyle bir planı olduğuna dair belgelere ulaştığını vurguladı. Kamerayla ilgili bu durum analist Ming-Chi Kuo ve Güney Kore medyasından The Elec tarafından gündeme getirilmişti. Macrumors’un haberi önceki iddialarla da örtüşüyor.

Yeni kamera 5x optik ve 25x dijital yakınlaştırma sağlıyor. Bunu ise katlanmış tasarıma sahip tetraprizma lens sistemiyle gerçekleştiriyor. Tetraprizma mevcut iPhone serileri içinde iPhone 15 Pro Max’e özel. Bunun en önemli sebeplerinden biri iPhone 15 Pro Max’te yeni kamera için yeterli alanın bulunması. Yeni kamera iPhone 15 Pro’daki normal telefoto kameraya göre daha çok yer kaplıyor. iPhone 15 Pro’nun 6.1 inç’lik boyutu ise tetraprizma telefoto için yeterli değil. Hatta bu konuda ilginç bir bilgi daha verelim. Apple’ın tetraprizmayı en başta iPhone 15 Pro’ların her ikisi için düşündüğü, ancak yer sıkıntısı sorunu yüzünden iPhone 15 Pro’dan vazgeçtiği ve planlarını ertelediği rivayet ediliyor. Söz konusu iddia ise sektörden isimsiz bir yetkiliye ait.

iphone 16 pro

iPhone 16 Pro’nun 6.3 inç, Pro Max’in 6.9 inç’lik ekrana sahip olacağı belirtiliyor. Artan boyutla birlikte tetraprizma kamera için de alan açılmış olacak. MacRumors eline geçen belgelerin bu değişikliği doğruladığını vurguladı. Bu belgelere göre iPhone 16 Pro’nun kamera modülü tasarımı, iPhone 15 Pro Max’teki modül tasarımıyla benzer.

Bu arada analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, yapay zeka hedeflerini gerçekleştirmek ve LLM’yi (Büyük Dil Modeli/Large Language Model) Siri’ye tam anlamıyla entegre etmek için ses girişinden yararlanacak. Şirket bu sebeple iPhone 16‘da yeni gelişmiş mikrofon kullanmayı planlıyor. Kuo, yeni mikrofon sayesinde Siri kullanımının daha iyi hale geleceğini belirtti. Yeni mikrofon suya karşı daha dayanıklı olacak.

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan raporlarda iPhone 16 serisinde yapay zeka özelliklerinin ön plana çıkacağı ve Apple’ın bunu pazarlama noktası olarak kullanacağı ileri sürülmüştü. Ming-Chi Kuo’nun söyledikleri eski raporları da bir açıdan doğruluyor. Siri’nin LLM entegrasyonu ve yapay zeka desteğinin iOS 18’de sunulması bekleniyor.

Sonuç olarak yeni iPhone’ların çıkmasına uzun zaman var ve planlarda değişiklikler olabilir. Söylenenler doğru çıkmayabilir. Apple geçtiğimiz seneler içinde dedikoduların aksi yönünde kararlar almıştı. Elimize yeni bilgiler geçtikçe sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Diablo 4’te Uber Eşya Düşürme Şansı Arttı