iPhone 16 Pro’ların bir özelliği yeniden doğrulandı

iphone 15

iPhone 16 Pro ve Pro Max’le ilgili yeni bir havadis var. Analist Ming-Chi Kuo, iPhone 15 Pro Max’teki yeni telefoto kameranın üretim zorluklarından bahsederken, iPhone 16 Pro’lar hakkındaki eski dedikoduları da doğruladı. Detaylara daha yakından bakalım.

Ming-Chi Kuo, Apple’la ilgili birçok tahmini doğru çıkan bir analist. Güvenilir kaynaklardan biri olarak gösteriliyor. Kuo yayınladığı bir yazıda iPhone 15 Pro Max’te kullanılan yeni kameranın üretim zorluklarından bahsetti. Aslında yazı genel olarak üretimdeki duruma odaklanıyor. Fakat analist iPhone 15 Pro Max’teki bu kameranın iPhone 16 Pro‘larda da yer alacağını vurguladı. Özetle tetraprizma telefoto kamera sadece Pro Max modeline özel olmayacak, Pro’ya da gelecek.

iphone 16 pro

Yeni kamera 5x optik ve 25x dijital yakınlaştırma sağlıyor. Bunu ise katlanmış tasarıma sahip tetraprizma lens sistemiyle gerçekleştiriyor. Pro Max’e göre daha küçük boyutta olan iPhone 15 Pro ise 3x optik yakınlaştırma yeteneğine sahip. İddia edilene göre iPhone 16 Pro’larda boyut biraz daha büyüyecek. Bu değişiklik tetraprizma telefoto kamera için ek alan sağlayacak. Böylece bir sonraki iPhone Pro’da da bu kamera kullanılacak.

Ming-Chi Kuo’nun dile getirdiği bu bilgi daha önce birkaç kere gündeme gelmişti. Farklı kaynaklar tarafından 5x yakınlaştırma kamerasının bir sonraki Pro modellerinde kullanılacağı ileri sürülmüştü. Kuo bu iddiaları yeniden doğrulamış oluyor. iPhone 16’lar hakkında söylenenler bu kadarla sınırlı değil. Kısa süre önce isimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan bir söylentinde, iPhone 16 Pro Max’in iPhone 16 Ultra adıyla satışa sunulacağı ve Apple’ın 2 TB’lık depolama alanını bu modelde kullanmayı düşündüğü belirtildi.

Rapor: Apple’ın işlemcilerindeki bir sonraki büyük yenilik 2026’da olacak