iPhone 16 Serisinin Tanıtım Tarihi Resmen Açıklandı

iPhone 16

Apple cephesinden beklenen açıklama geldi. Amerikalı teknoloji devi, iPhone 16 serisini görücüye çıkaracağı etkinliğin tarihini resmen açıkladı.

Amerikalı teknoloji devi Apple, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni iPhone modellerini sonbahar aylarında kullanıcılarla buluşturacak. Bildiğiniz gibi son dönemde gelen haberler, iPhone 16 serisinin eylül ayı ortası gibi tanıtılacağına işaret ediyordu. Bu söylentiler kısmen doğru çıktı. Kısmen diyoruz çünkü yeni iPhonelar beklenenden birkaç gün önce tanıtılacak. Apple sonunda beklenen açıklamayı yaptı ve yeni lansman etkinliğinin 9 Eylül’de gerçekleşeceğini duyurdu. Tüm dünyada canlı olarak yayınlanacak bu etkinlikte heyecanla beklenen iPhone 16 serisi detaylı olarak tanıtılacak.

9 Eylül’de düzenlenecek etkinlikte iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro ve 16 Pro Max olmak üzere dört yeni iPhone modelinin tanıtılması bekleniyor. Öte yandan aynı etkinlikte Apple Watch Series 10 ve Apple Watch Ultra 3’nın tanıtılacağı düşünülüyor. Son olarak yeni AirPod’un da bu etkinlikte tanıtılabileceği konuşuluyor.

apple iphone 16 3

iPhone 16 serisinin öncüllerinden belki de en önemli farklı Apple Intelligence olacak. Son dönemde büyük ilgi gören yapay zeka teknolojilerini yeni nesil cihazlarına entegre edecek olan Apple, bu cihazları Apple Intelligence adını verdiği yapay zeka özellikleriyle donatacak. iPhone ve iPadler’deki bu yapay zeka programları, OpenAI’ın popüler yapay zeka programı GPT’den güç alacak. Bu değişiklikle birlikte Siri çok daha gelişmiş bir sesli asistana dönüşürken, fotoğraf editlemeden, internette kolayca arama yapmaya kadar pek çok fonksiyon yeni iPhone ve iPadlere eklenmiş olacak.

Katlanabilir iPhone Ertelendikçe Erteleniyor