Rapor: iPhone 16’lar Daha Parlak Ekrana Sahip Olacak

iphone 16 1

Dedikoduların hedefinde yine iPhone 16 serisi var. Çin’den gelen taze bir rapor iPhone 16’ların mevcut iPhone modellerine göre daha parlak ve daha az enerji tüketen ekrana sahip olacağını belirtiyor. Detaylara biraz daha yakından bakalım.

Apple’ın iPhone 16 serisinde kullanılacak OLED ekranlarla ilgili bir takım planları olduğundan daha önce bahsedilmişti. Bunlardan biri mikro lens teknolojisiydi. Çinli isimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan bir söylenti mikro lens iddialarını yeniden gündeme getirdi. Söylenene göre Apple iPhone 16’larda mikro lens teknolojisine yer verebilir. Peki bu teknoloji tam olarak nedir? Kısaca cevaplayacak olursak mikro lens teknolojisi, iç yansımayı azaltmak için panel içinde milyarlarca mercekten oluşan tek tip model kullanıyor. Yansıyan ışık parlaklığı artırıyor ayrıca daha fazla güç tüketimi olmasını engelliyor. Yani bir taşla iki kuş vurmuş oluyor. Samsung’un Apple için özel olarak OLED malzeme geliştirdiği ve bu sayede iPhone 16’ların yüksek güç verimliliğine sahip olacağı iddiası da var.

Yeni nesil iPhone’larla ilgili iddialara devam edelim. MacRumors sitesi Apple’ın iPhone 16 Pro ve Pro Max’te tetraprizma telefoto kamera kullanacağını yeniden doğruladı. Site Apple’ın böyle bir planı olduğuna dair belgelere ulaştığını vurguladı. Kamerayla ilgili bu durum analist Ming-Chi Kuo ve Güney Kore medyasından The Elec tarafından gündeme getirilmişti. Macrumors’un haberi önceki iddialarla da örtüşüyor.

iphone 16

Yeni kamera 5x optik ve 25x dijital yakınlaştırma sağlıyor. Bunu ise katlanmış tasarıma sahip tetraprizma lens sistemiyle gerçekleştiriyor. Tetraprizma mevcut iPhone serileri içinde iPhone 15 Pro Max’e özel. Bunun en önemli sebeplerinden biri iPhone 15 Pro Max’te yeni kamera için yeterli alanın bulunması. Yeni kamera iPhone 15 Pro’daki normal telefoto kameraya göre daha çok yer kaplıyor. iPhone 15 Pro’nun 6.1 inç’lik boyutu ise tetraprizma telefoto için yeterli değil. Hatta bu konuda ilginç bir bilgi daha verelim. Apple’ın tetraprizmayı en başta iPhone 15 Pro’ların her ikisi için düşündüğü, ancak yer sıkıntısı sorunu yüzünden iPhone 15 Pro’dan vazgeçtiği ve planlarını ertelediği rivayet ediliyor. Söz konusu iddia ise sektörden isimsiz bir yetkiliye ait.

iPhone 16 Pro’nun 6.3 inç, Pro Max’in 6.9 inç’lik ekrana sahip olacağı belirtiliyor. Artan boyutla birlikte tetraprizma kamera için de alan açılmış olacak. MacRumors eline geçen belgelerin bu değişikliği doğruladığını vurguladı. Bu belgelere göre iPhone 16 Pro’nun kamera modülü tasarımı, iPhone 15 Pro Max’teki modül tasarımıyla benzer.

Samsung Galaxy Tab S9 FE+’ın Beklenen Güncellemesi Türkiye İçin Çıktı