iPhone 16 Pro’ların Kılıfı Yeniden Ortaya Çıktı

iphone 16 2 1

Apple’ın yeni iPad’leri ve M4 yongası gündemi meşgul ederken, iPhone 16 ve iPhone 16 Pro modelleri hakkındaki sızıntılar iyice gaza bastı. İşte detaylar…

Sızıntı konusunda bir numaralı kaynaklardan biri olan Majin Bu yine yapacağını yaptı ve iPhone 16 Pro‘ların silikon kılıfına ait bir video paylaştı. Kılıfın en dikkat çekici noktası sağ tarafta güç tuşunun altında yer alan boşluk kısmı. Bu boşluk söylentilerde ismi geçen yakalama (Capture) düğmesinin telefonda olacağını gösteriyor. Yakalama tuşu hızlı şekilde fotoğraf çekmeyi veya video kaydı almayı amaçlıyor. Düğmede sağa sola kaydırma yapınca yakınlaştırma, hafifçe basınca odaklama, biraz daha güçlü basınca fotoğraf çekme işlevleri gerçekleşecek.

Daha önceki iddialarda yakalama düğmesinin sadece iPhone 16 Pro’lara özel olacağı söylenmişti. Fakat geçtiğimiz nisan ayında yayınlanan bir rapor ve eski tarihli birkaç iddiada yakalama tuşunun tüm iPhone 16 serisinde kullanılacağı ileri sürüldü. Majin Bu’nun videosunda ufak bir detay daha var, videoda arka tarafta iki tane iPhone 16 kılıfı görünüyor. Her ikisi de hap şeklindeki yeni ana kamera tasarımını yeniden gözler önüne seriyor.

iphone 16 pro

Majin Bu ayrıca yeni iPhone Pro’ların çöl sarısı ve titanyum grisi isimli iki yeni renk seçeneğiyle satışa çıkacağını iddia etti. Çöl sarısı iPhone 14 Pro’nun altın rengine benzer ancak biraz daha koyu olacak. Titanyum grisinin de iPhone 6’da bulunan uzay grisi tonuna benzeyeceği söyleniyor.

iPhone 15 Pro’da natürel, siyah, beyaz ve mavi titanyum olmak üzere 4 renk seçeneği bulunuyor. iPhone Pro modellerinde en fazla 4 renk yer aldı. Siyah ve beyaz titanyum renklerinin iPhone 15 Pro’lardan iPhone 16 Pro’lara taşınması yüksek ihtimal. Çünkü Apple temel renkleri her zaman kullandı. Natürel ve mavi titanyumun elenmesi, yerlerine çöl sarısı ve titanyum grisinin gelmesi muhtemel görünüyor.

13 inç’lik Yeni iPad Air Satışlara Darbe Vuracak