13 inç’lik Yeni iPad Air Satışlara Darbe Vuracak

apple ipad air scaled

Merakla beklenen yeni iPad Pro ve iPad Air modelleri tanıtıldı. Fakat taze bir rapor Apple’ın hiç hoşuna gitmeyecek öngörülerde bulundu. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna ve raporun içeriğine birlikte bakalım.

Pazar araştırma şirketi Trendforce, 13 inç’lik yeni iPad Air‘ın tüketicilerin ilgisini üstüne çekeceğini ve iPad Pro satışlarını etkileyeceğini ileri sürdü. 13 inç’lik iPad Pro’nun fiyatı 1299 dolar, ancak aynı boyuttaki yeni iPad Air ise 799 dolardan satılıyor. Trendforce analistleri dev ekranlı yeni Air’ın fiyat/performans ürünü olarak cezbedici olduğunu belirtti. Yeni iPad Pro’ların fiyatı önceki modellere göre 200 dolar daha fazla. Analistler bu artışı Tandem OLED ekrana bağlıyor.

ipad air

Trendforce, Apple’ın bu sene içinde 4,5’la 5 milyon arasında iPad Pro sevk edeceğini ileri sürdü. Bununla birlikte tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan başka bir raporda Apple’ın 2024 yılı için 8,5 milyon OLED ekran paneli sipariş verdiği vurgulanmıştı.

2024 model iPad Pro’ların ekranı dışında en dikkat çekici kısmı M4 yongası. M4 çipinde 4’ü performans, 6’sı verimlilik olmak üzere yeni bir 10 çekirdekli CPU yer alıyor. Yeni çipin 3’ü performans, 6’sı verimlilik olan 9 çekirdekli CPU’ya sahip başka bir modeli daha var. 9 çekirdekli model 256 ve 512 GB’lık iPad Pro’da yer alırken, 10 çekirdekli model ise 1 ve 2 TB’lık iPad Pro’ya güç veriyor. Yeni nesil yongada yapay zeka özelliklerinin üstesinden gelmek için gelişmiş Neural Engine bulunuyor. Apple’a göre M4’te şirketin şimdiye kadarki en güçlü Neural Engine’ı yer alıyor ve saniyede 38 trilyon işlem yapabiliyor. İddia edilenlere göre Apple, WWDC 2024’te M4’lü Mac mini’yi tanıtabilir.

M4’lü iPad Pro Performansıyla MacBook’ları Solladı