Neuralink’in Kurucusu Güvenlik Kaygıları Yüzünden Ayrıldı

Neuralink

Elon Musk’ın beyin çipi projesi Neuralink’in kurucularından olan Dr. Benjamin Rapoport, güvenlik kaygıları yüzünden projeden ayrıldığını söyledi.

Çılgın projelerine her geçen gün bir yenisini daha ekleyerek deli ile dahi arasındaki o ince çizgide yürümeye devam eden Elon Musk, özellikle Twitter’ı satın aldıktan sonra hepten tartışmalı bir figüre dönüşmüş durumda. Ancak Elon Musk’ın son dönemde yaptığı en çılgınca iş Twitter’ı satın almak değil. Zira kendisi aynı zamanda insan beynine çip takmakla da meşgul. Musk’ın duyurulduğu günden beri tartışmaların odağında yer alan son projesi Neuralink, kısa süre önce insanlı deneylere başladı. Hatta beynine çip takılan ilk kişilerin gelişimine dair ilk raporlar bile yayınlandı.

Ancak insanlı deneylerde şu ana kadar ciddi bir sorun yaşanmamış olması, bu projeye dair kaygıların ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. Aksine bu projenin ilerliyor olması pek çok kişiyi endişelendiriyor. Bu kişilerden biri de projenin kurucularından olan Dr. Benjamin Rapoport.

Neuralink federal soruşturma altında

Geçtiğimiz günlerde Wall Street Journal’ın The Future of Everything adlı podcast’ine katılan Dr. Benjamin Rapoport,  kurucusu olduğu bu şirketten neden ayrıldığını açıkladı. Başarılı bir beyin cerrahı olan Dr. Rapoport, güvenlik kaygıları yüzünden şirketten ayrılma kararı olduğun söyledi.

Bu projenin temellerini atan isimlerden biri olarak Dr. Rapoport insan beynine çip yerleştirilmesi fikrine karşı değil. Hatta bugün bile yeni şirketiyle benzer projeler üzerinde çalışıyor. Ancak Dr. Rapoport, Musk yönetimindeki Neuralink’in konuya yaklaşımını yanlış bulmuş. Rapoport tam olarak detaylara girmese de bu çiplerin insan beyninde ne kadar kontrole sahip olacağı konusunda fikir ayrılığı yaşadığı anlaşılıyor. Bu da projenin gidişatına dair endişeleri daha da güçlendirecektir.

Samsung Galaxy S24 Ultra’dan Büyük Başarı