iPhone 16 Sızıntıları Bitmek Bilmiyor

Apple iPhone 16 bataryasında

Apple ne yapsa ne etse de iPhone 16 sızıntılarının önüne geçemiyor. Yeni iPhone Pro modellerinin şeffaf kılıfları bir kere sızdı.

Son haftalarda sızıntı konusunda en çok paylaşım yapan kaynak Majin Bu oldu. Oldukça aktif bir isim olan Majin Bu, iPhone 16 Pro’ların şeffaf kılıflarına ait yeni fotoğraflar paylaştı. Fotoğraflara baktığımızda kamera modülü kısmının büyüklüğü dikkat çekiyor. Daha önceki sızıntılarda olduğu gibi bu kılıflarda da güç tuşunun altında ekstra boşluk var. Bu boşluk muhtemelen yakalama tuşu için. Yakalama veya orijinal adıyla Capture düğmesi kullanıcıların pratik ve daha hızlı şekilde video ve fotoğraf çekmesine imkan sağlayacak. Kullanıcı tuşa hafifçe basınca kamera odaklanacak, sağa sola kaydırma yapınca yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabilecek.

iphone 16

iPhone 16 Pro’nun 6.3, Pro Max’in de 6.9 inç’lik ekrana sahip olacağı söyleniyor. Şimdiye kadar sızan maketler ve kılıflar da yeni ekran boyutlarını onayladı. Yeni Pro’ların daha büyük ekranla geleceğini ilk olarak ekran analisti Ross Young söyledi. Daha büyük ekran tetraprizma kamera ve farklı bileşenler için yer açıyor. Şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kameranın iPhone 16 Pro’ların her iki modelinde de yer alacağı belirtiliyor. Apple’ın tetraprizma kamerayı normalde iPhone 15 Pro’da da kullanmak istediği, ancak telefonda yeterli alan olmadığından bu fikrinden vazgeçtiği söyleniyor.

iphone 16

Analist Ming-Chi Kuo, iPhone 16 Pro ve Pro Max’in siyah, beyaz (veya gümüş), gri (veya natürel titanyum), rose (gül) renkleriyle satışa çıkacağını düşünüyor. Bu durum mavi titanyum seçeneğinin kaldırılacağını ve yerine rose renginin geleceğini gösteriyor. iPhone 16 ve Plus’ta siyah, yeşil, pembe, mavi ve beyaz renkler bulunacak. Kuo, iPhone 15 ve Plus’taki sarı rengin yerine beyazın geleceğini söyledi. Ünlü analist Apple’ın bazı renk isimlerini yeniden adlandırabileceğini de vurguladı. Ming-Chi Kuo, Apple hakkındaki isabetli tahminleriyle tanınıyor. Daha önce paylaştığı birçok bilgi doğru çıkmıştı. Renkler hakkında açıklamaları doğru olabilir.

Huawei Watch 5 serisi HarmonyOS NEXT ile gelecek