Baby Reindeer dizisinin gerçek stalkerı konuştu

Baby Reindeer dizisinin gerçek stalkerı konuştu

Baby Reindeer dizisi son günlerde fazlasıyla gündemde. Martha olarak canlandırılan stalker gerçek hayatta röportaj verdi. İşte tüm detaylar.

Netflix’in, İskoç komedyen Richard Gadd tarafından yaratılan ve altı yıl süren travmatik bir takip olayından esinlenerek oluşturulan kısa dizisi, 11 Nisan’daki ilk gösteriminin ardından TV’sinde zirveye yükseldi. Art arda üç hafta boyunca grafikleri alt üst eden yapım hala gündemde. Gadd gerçek suç öyküsünü oluşturmak için kişisel deneyimlerinden yararlandığı için gazeteciler ve internet dedektifleri Baby Reindeer karakterlerinin ardındaki gerçek kişilerin izini sürmeye çalıştı.

Baby Reindeer dizisinin gerçek stalkerı konuştu

Odak noktası özellikle iki karakter üzerinde yoğunlaştı: Jessica Gunning’in canlandırdığı sapkın Martha ve Tom Goodman-Hill’in canlandırdığı, Gadd’a ilaç verip cinsel saldırıda bulunan yaratıcı akıl hocası Darrien. Merak o derece arttı ki Gadd, spekülasyonları durdurmaya teşvik etmek için Instagram’da “Gösterimizin amacı bu değil” diye paylaşımda bulundu.

Herkes bu çağrıya kulak vermedi. Piers Morgan Çarşamba günü “dünyaya özel” bir röportaj vererek, Gadd’ın takipçisi olduğunu iddia eden Fiona Harvey adında bir kadınla anlaştığını duyurdu. Morgan, “Fiona Harvey onun söyleyen kadın ‘her şeyin düzelmesini’ istiyor” dedi. Gönderi viral hale geldi ve kısa sürede gündeme oturdu. Baby Reindeer bir süre daha gündemde kalmaya devam edecek denebilir. Ancak yakında yayın akışı devinin yeni yapımları ile unutulmaya da başlar.

Apple Adaptörü Bekleyenlere Kötü Haber: iPad Modellerinde Yenilikler ve Değişiklikler