iPhone 16’nın Ekran Üretimi İçin Tarih Verildi

iPhone 16 serisi geliyor

iPhone 16 hakkında neredeyse gün aşırı yeni bir gelişme yaşanıyor. Söylentilere yetişmek zorlaşmaya başladı. Güvenilir kaynaktan gelen bir rapor ekranların ne zaman seri üretime gireceğini ortaya koydu.

Ekran analisti Ross Young, iPhone 16 ve Pro modelleri için ekran üretiminin haziran ayında başlayacağını belirtti. Young hazirandaki yüksek hacimli üretimin küçük boyutlu iPhone 16 ve Pro’yu kapsadığını vurguladı. Birkaç hafta önce sektör analistleri benzer bir öngörüde bulunmuştu. Analistler ekran üretiminin muhtemelen haziranda başlayacağını söylemiş, ancak belirli model detayı vermemişti. Ross Young ise hem üretim tarihini doğruladı hem de ekranların en başta hangi modeller için üretileceği detaylarını da verdi. Young sağlam sicile sahip ve bununla birlikte tedarik zincirinde bağlantıları olan bir kaynak.

Yeni iPhone’ların eylül ayında tanıtılması ve satışa sunulması bekleniyor. Yeni modeller yine iPhone 15’lere benzeyecek, ama iPhone 16 Pro ve Pro Max’in ekranı daha büyük olacak. Şimdiye kadar yayınlanan raporlarda ve gerçekleşen sızıntılarda ekran boyutunun arttığı doğrulandı. Yeni iPhone Pro’nun 6.7 inç, Pro Max’in de 6.9 inç’lik ekranı olacak.

iphone 16

Daha büyük ekran tetraprizma kamera ve farklı bileşenler için yer açıyor. Şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kameranın iPhone 16 Pro’ların her iki modelinde de yer alacağı belirtiliyor. Apple’ın tetraprizma kamerayı normalde iPhone 15 Pro’da da kullanmak istediği, ancak telefonda yeterli alan olmadığından bu fikrinden vazgeçtiği söyleniyor.

iPhone 16’larda yakalama (Capture) adında yeni bir tuş yer alacak. Cihazların sağ tarafında güç düğmesinin altında bulunacak bu tuş hızlı şekilde fotoğraf çekmeyi veya video kaydı almayı amaçlıyor. Düğmede sağa sola kaydırma yapınca yakınlaştırma, hafifçe basınca odaklama, biraz daha güçlü basınca fotoğraf çekme işlevleri gerçekleşecek.

Samsung Galaxy M35’in Tasarımı Detaylarıyla Birlikte Ortaya Çıktı