iPhone 16 Pro hakkında bomba iddia! Face ID ekran altında olacak

iphone 16

Yeni bir rapora göre Apple, iPhone 16 Pro’da Face ID’yi ekranın altına gömmeyi planlıyor. Böylece üst düzey modellerde Dynamic Island farklı bir boyuta evrilmiş olacak. İşte iPhone 16 Pro hakkındaki detaylar…

Saygın bir danışman olan ve paylaştığı bilgilerle isminden sıklıkla söz ettiren Ross Young’a göre Apple, 2024’ten itibaren iPhone 16 Pro’da Face ID’yi ekran altına alacak. 2026’da ise Face ID’le birlikte ön kamera da ekran altında olacak. Güney Kore’den gelen yeni haberlere bakarsak Apple bu konuda gerekli adımları atmış durumda. Koreli kaynaklar, mevcut üretim süreçleri ve mevcut teknolojinin Face ID’nin ekran altında alınabileceğini söylüyor.

iphone 16

Ekran altı Face ID, Samsung’un Galaxy Z Fold serisinde kullandığı ekran altı kamera (Underpanel Camera/UPC) ile aynı çalışma prensibine sahip. Samsung’un ekran altı kamera sisteminde, ön kamera kullanılmadığı sürece lens görünmez. Ekran altı kamera modülü için 4 milyon pikselden ödün verilmesi gerekiyor. UPC için gerekli alanın bir kısmı kamera işlevini desteklerken, diğer kısmı da dışardan gelen ışığı kullanıyor. Son dönemlerde çıkan premium akıllı telefonların ön kamerası 10 milyon pikseli aştı.

Koreli kaynak, 2025’teki tüm iPhone modellerinde ekran altı Face ID’yi kullanabileceğini ileri sürdü. Ancak ön kameranın ekran altına alınmasının 2026’da olacağını ve Pro modellere geleceğini belirtti.

Bu sene çıkan iPhone 14 ailesinde Dynamic Island, sadece Pro ve Pro Max modeline özeldi. iPhone 15 serisinde Dynamic Island’ın tüm modellerde olması bekleniyor. Eğer Koreli kaynakların iddiaları doğru çıkarsa, Apple’ın sınırsız tam ekran sunması 2027’yi bulabilir.

Tuşsuz iPhone 15 serisi için yeni görseller sızdırıldı