iPhone 16 Pro ve Pro Max daha büyük ekrana sahip olacak

123 18

Daha iPhone 15 serisi piyasaya çıkmamışken iPhone 16 modelleri hakkında bomba iddialar söyleniyor. Daha önce dikkat çekici öngörülerde bulunan ekran analisti Ross Young bu sefer iPhone 16 Pro ve Pro Max’in ekranlarıyla ilgili detay verdi.

Ross Young’a göre iPhone 16 Pro‘da 6.3 inç, iPhone 16 Pro Max’te ise 6.9 inç’lik ekran kullanılacak. Fakat Young, standart modeller olan iPhone 16 ve iPhone 16 Plus hakkında ise herhangi bir şey demedi. Eğer ünlü analistin dedikleri doğruysa yeni ekranlar, iPhone serisi için şimdiye kadarki en büyük ekranlar olacak. Karşılaştırma yapmak gerekirse şu anda satışta olan iPhone 14 Pro’da 6.1 inç, Pro Max’te ise 6.7 inç ekran yer alıyor. Yıl sonunda piyasaya sürülecek olan iPhone 15 ailesinde de ekran boyutlarında değişiklik olması beklenmiyor.

iPhone 16’dan devam edecek olursak, sanayi kaynaklarına dayandırılan iddiaya göre iPhone 16 Pro ve Pro Max’te ekran altında Face ID olacak. Ancak kaynaklar Face ID dışında Touch ID’nin de ekrana entegre edileceğini belirtiyor. Raporda Face ID kamerasının kullanılmadığı zamanlarda ekran altında görünmeyeceği ve Touch ID’nin ise ekranın alt kısmında yer alacağı vurgulanmış. Bununla birlikte Apple’ın ekran altı Face ID yani kamera ve yüz tanıma sistemini benimseyip, gelecek iPhone’larda standart olarak kullanacağı da ileri sürülüyor.

iphone 16 pro

İsimsiz kaynaklar teknoloji devinin şimdiye kadar birinde sadece ekran altı Face ID olan, birinde ise hem Face ID hem de Touch ID olan iki tane prototip geliştirdiğini, ancak bazı verim problemleriyle karşılaştığını da söylüyor. Üçüncü bir prototipten daha bahsedilmiş, fakat bu prototip hakkında ise detay verilmemiş. Geçtiğimiz haftalarda Güney Kore medyasında da iPhone 16 Pro ve Pro Max’in ekran altı Face ID özelliğiyle geleceği ileri sürülmüştü.

Diğer yandan Ross Young, ekran altı Face ID’de sensör sorunlarının yaşandığını, en erken 2025’te çıkacağını belirtiyor. Young’a göre iPhone 17 Pro ve Pro Max modelleri ekran altında Face ID’le gelebilir.

Düşüşe geçen Mac satışları OLED ekran üreticilerini korkuttu