Ekran Altı Face ID Teknolojisi iPhone 18’de Kullanılacak

123 7

Face ID’nin ekran altına alınacağı dedikoduları yıllardır söyleniyor. Bu iddiaların neredeyse 5 senelik mazisi var diyebiliriz. Taze bir rapor söz konusu teknolojinin iPhone 18’de yer alacağını belirtiyor. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.

Yaptığı haberlerle ortalığı karıştıran The Elec yine dikkatleri üstüne çekti. Koreli yayının iddiasına göre LG, kamera ve Face ID’nin ekran altına alınmasını sağlayan yeni bir ekran teknolojisi üzerinde çalışıyor. Bu ekran teknolojisinin Apple’ın ihtiyaçlarına cevap verebileceği söyleniyor. Raporda ayrıca Samsung’un da benzer teknoloji geliştirdiği, ancak Apple’ın Samsung’un teknolojisinden pek etkilenmediği ifade ediliyor.

The Elec’e göre LG’nin yeni ekran teknolojisi en erken 2026’da çıkacak. Yani iPhone 18‘de kullanılacak ki, böylece Face ID ekran altına gömülecek ve iPhone 18 de tam ekrana sahip olacak. Ama bu durum en iyi ihtimal olarak geçiyor. 2027 veya daha sonraya kalması da olasılıklar arasında.

iphone 18

2023’ün başlarında yayınlanan başka bir raporda ekran altı Face ID’nin iPhone 16 Pro’da yer alacağı söylenmişti. Aslında iPhone 13, 14 ve 15 için de bu tür iddialar çıktı. Kaçınılmaz olarak Face ID ekran altına alınacak, ancak hangi tarihte olacağı belli değil. Rivayetler akıp gidiyor. Android cephesinde ekran altında kamerası olan telefonlar var.

The Elec tedarik zincirinde bağlantıları olan, Apple, Samsung ve daha birçok şirket hakkında çeşitli haberleri gündeme getiren bir kaynak. Daha önce paylaştığı birçok gelişme ve analiz doğru çıkmıştı.

iPhone 16’ların Pilleri Çin’de Değil Hindistan’da Üretilecek