Windows 11 kullanıcıların başını ağrıtmaya devam ediyor

Windows 11 kurumsal

Windows 11’i yayma ısrarında işin dozunu kaçıran Microsoft, sistemleri en yeni sürümü desteklemeyenlere de bu güncellemeyi önererek kullanıcıları hataya sevk etti.

Microsoft, en yeni işletim sistemi Windows 11’i kullanıcıların beğenisine sunmasının üzerinden bir yıldan fazla geçti. Ancak yeni Windows sürümünün kullanıcılardan beklenen ilgiyi gördüğünü söylemek pek mümkün değil. Windows’un en son sürümünün kullanıcı sayısı her geçen gün biraz daha artıyor artmasına ama büyüme hızı kesinlikle Microsoft’un istediği hızda ilerlemiyor. Pek çok kişi Windows 10’dan 11’e geçiş yapmak istemiyor.

Bu yüzden de Microsoft kullanıcıları Windows’un en yeni sürümüne geçirebilmek için elinden ne gelirse yapıyor. Bazen bunu yaparken kullanıcıların başını ağrıtmak da çekinmiyor. Bunun son örneği de bu hafta yaşandı. Microsoft bu hafta bir grup kullanıcıya daha Windows’un en yeni sürümüne geçme teklifini yineledi. Bunlardan bazıları da bu teklifi kabul etti. Ancak ortada ciddi bir sorun vardı. Çünkü Microsoft’un Windows 11’e geçmelerini önerdiği bu kullanıcılardan bazıları, yeni işletim sisteminin sistem gereksinimlerini karşılamayan bilgisayarlar kullanıyordu. Microsoft’un göz göre göre kullanıcıları böylesine bir hataya düşürmesi, tahmin edeceğiniz üzere tepkileri beraberinde getirdi.

Windows 11 güncellemesi

Windows ekibi de bu hatalarını kabul etti ve internet sitelerinde konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Bu açıklamada, Windows’un en son sürümünü desteklemeyen bazı Windows 10 Versiyon 21H2 kullanıcılarına bu güncelleme bildirisinin gittiği ama kullanıcılar güncellemeyi kurmayı denediğinde başarısız olduğu söylendi.

Neyse ki bu hata ciddi bir soruna sebep vermemiş gibi görünüyor. Güncellemeyi kabul eden Windows kullanıcıları, kısa süre sonra cihazlarının bu güncellemeye uygun olmadığı uyarısını alıyor. Bu süreçte sistemde herhangi bir hata oluşmaması tepkilerin dozunu bir nebze olsun azaltmış durumda. Ancak Windows 11’i yayma ısrarında işin dozunu kaçıran Windows ekibinin böyle bir hata yapması kullanıcı nezdinde Microsoft’u kötü gösteriyor.

Sony Xperia 10 V görselleri sızdırıldı