Rapor: iPhone 17’de Ekran Altı Face ID Kullanılabilir

123 33

Güney Kore’den gelen yeni bir rapor ekran altı Face ID teknolojisinin iPhone 17 Pro serisinde yer alabileceğini ileri sürdü.

iPhone 16 serisinin çıkmasına aylar varken iPhone 17 hakkında söylentiler ortalıkta dolanıyor. Kore medyasında ilginç bir haber paylaşıldı. Endüstri kaynaklarına göre Apple ekran altı Face ID’yi iPhone 17 Pro modellerinde kullanmak istiyor. Kaynaklar Apple’ın bu teknolojide istediği performansa ve stabiliteye yavaş yavaş ulaşmaya başladığını belirtti. Geçtiğimiz sene Weibo’da yer alan söylentide de Apple’ın ekran altı Face ID’de bir takım teknik sorunlarla karşılaştığı ve 2025’e ertelediği ifade edilmişti.

Apple hakkında tutarlı tahminleri olan ekran analisti Ross Young da benzer durumdan söz etmişti. Young, ekran altı Face ID’ye sahip ilk iPhone’un iPhone 17 Pro olacağını söylemişti. Ünlü analiste göre ön kamera için ekranda yine kesit olacak. Ekran altı Face ID, 2027’ye kadar Pro ve Pro Max modellerinde uygulanacak. 2027’de ise kamera da ekranın altına taşınacak. Böylece iPhone’larda tam ekran görünümü elde edilecek.

iphone 17 4

Analist Ming-Chi Kuo da Apple’ın iPhone 17‘de önemli değişikliğe gideceğini söyledi. Kuo’ya göre iPhone 17 ailesinde 6’lı lens sistemine sahip 24 MP’lik ön kamera olacak. Kuo, Apple’ın yapacağı bu yükseltmeyle ön kameradaki görüntü kalitesini önemli ölçüde artıracağını düşünüyor.

24 MP’lik kamera daha yüksek çözünürlük sağlayacaktır. Yüksek çözünürlükte fotoğraflar kırpıldığında ya da yakınlaştırıldığında bile kalitelerini koruyabilirler. 6’lı lens sistemi de görüntü kalitesini iyileştirecektir. Her bir lens sapmaları ve bozulmaları düzeltecek şekilde tasarlanabilir. Böylece daha net ve daha canlı fotoğraflar elde edilebilir. Ek lens ışığın iletiminde verimliliği artırarak düşük ışıklı ortamlarda ve gece çekimlerinde performansı geliştirebilir.

Netflix Abone Sayısını Açıkladı