iPhone 17’nin bir özelliği ortaya çıktı

123 30

iPhone 17 hakkında yeni dedikodu ortaya çıktı. Söz konusu dedikoduya göre Apple, ekran altı Face ID’yi 2025’e kadar erteledi. Bu teknolojiyi iPhone 17’de kullanmayı planlıyor. İşte detaylar…

Apple geçtiğimiz Salı günü iPhone 15 ailesini ve yeni akıllı saatlerini tanıttı. iPhone 15’ler özellikle Pro modelleri dikkat çekici özelliklere sahip. Yeni telefonlar konuşulurken, iPhone 17 serisi hakkında taze bir rapor paylaşıldı. Çin’in sosyal medyası Weibo’da sanayi kaynaklarına dayandırılan rapor aslında önceki birkaç söylentiyi doğruluyor. Söylenenlere göre Apple uzun zamandır ekran altı Face ID’yi bazı teknik sorunlardan dolayı ertelemek zorunda kaldı. Kaynaklar bu sorunların ne olduğunu açıklamadı. Ancak bu teknolojinin en erken 2025’te çıkabileceğini ileri sürdüler. Özetle iPhone 17 modellerinde ekran altı Face ID’yi görebiliriz.

iphone 17

Apple hakkında tutarlı tahminleri olan ekran analisti Ross Young da benzer durumdan söz etmişti. Young, ekran altı Face ID’ye sahip ilk iPhone’un iPhone 17 Pro olacağını söylemişti. Ünlü analiste göre ön kamera için ekranda yine kesit olacak. Ekran altı Face ID, 2027’ye kadar Pro ve Pro Max modellerinde uygulanacak. 2027’de ise kamera da ekranın altına taşınacak. Böylece iPhone’larda tam ekran görünümü elde edilecek.

Ekran altı Face ID tamam, peki Touch ID ne durumda? İşte bu konu tamamen belirsiz. Sektör kaynakları tarafından Apple’ın Touch ID’yi geri getirmek istediği söylenmişti. Zamanda yolculuk yapıp birkaç ay öncesine gidecek olursak, ilginç bir dedikodu karşımıza çıkıyor. Söylentide teknoloji devinin, ekran altı Touch ID’yi iPhone 12’den beridir test ettiği, ancak bazı verim sorunlarından dolayı Touch ID’nin iPhone’a eklenmediği ileri sürülmüştü. Belki ekran altı Touch ID, iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde kullanılabilir.

AirPods Pro’daki bu durum tüketicilerin hoşuna gitmeyecek