iPhone 17 Pro, ekran altı Face ID’le gelecek

iphone 17 pro

Apple’ın yüz tanıma sistemi Face ID’yi ekran altına almak konusunda çalışmaları olduğu yıllardır söyleniyor. Eski tarihli söylentilerde Face ID’le birlikte Touch ID’nin de ekran altında olacağı söylenmişti. Şimdi bu konuda taze bir rapor ortaya çıktı. Bu raporun kaynağı ise ismini sıklıkla duyduğumuz Ross Young. Ekran altı Face ID teknolojisini iPhone 17 Pro’da göreceğiz.

Ekran analisti Ross Young’a göre ekran altı Face ID teknolojisine sahip ilk model iPhone 17 Pro olacak. Young, Apple’ın izleyeceği tahmini yol haritasını paylaştı. Ünlü analiste göre ön kamera için ekranda yine kesit olacak. Ekran altı Face ID, 2027’ye kadar Pro ve Pro Max modellerinde uygulanacak. 2027’de ise kamera da ekranın altına taşınacak. Böylece iPhone’larda tam ekran görünümü elde edilecek.

Ross Young geçtiğimiz sene farklı öngörüde bulunmuştu. Daha önce, 2024’te çıkacak iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde ekran altı Face ID’nin olacağını söylemişti. Young, mart ayında paylaştığı başka bir raporda ekran altı Face ID’nin sensör sorunlarından dolayı gecikeceğini belirtmişti. Şimdi ise bu teknolojinin iPhone 17 Pro ve Pro Max’te olacağını belirtiyor. Dynamic Island’ın biraz daha değişerek üç nesil boyunca devam edeceğini de söyleyebiliriz. Ross Young’ın sektörde sağlam bağlantıları olduğunu ve geçtiğimiz yıllar içinde tahmin ettiği cihazların da gerçek çıktığını belirtelim.

iphone 17 pro

Ekran altı Face ID tamam, peki Touch ID ne durumda? İşte bu konu tamamen belirsiz. Kısa süre önce sektör kaynakları tarafından Apple’ın Touch ID’yi geri getirmek istediği söylenmişti. Zamanda yolculuk yapıp birkaç ay öncesine gidecek olursak, ilginç bir dedikodu karşımıza çıkıyor. Söylentide teknoloji devinin, ekran altı Touch ID’yi iPhone 12’den beridir test ettiği, ancak bazı verim sorunlarından dolayı Touch ID’nin iPhone’a eklenmediği ileri sürülmüştü. Belki ekran altı Touch ID, iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde olabilir.

Apple Watch’ları baştan aşağı değiştirecek