iPhone 17 ailesinde standart olacak

iPhone 15 serisi yakında çıkacak Qi2 kablosuz şarj standardıyla çalışacak

iPhone 17 ailesinin çıkmasına uzun zaman var. Fakat bu durum iddialar için herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Yeni yayınlanan bir rapor iPhone 17 serisinin tüm modellerinde yer alacak bir özellikten söz etti.

Weibo’da yer alan iddialara göre iPhone 17‘ler USB 3.2 Gen 2 aktarım hızına sahip olacak. Karşılaştırma yapacak olursak USB 2.0’da veri transfer hızı 480 Mb/s. USB 3.2 Gen 2’de ise 10Gb/s. Şu anda iPhone 15 Pro’lar yüksek aktarım hızı sunuyor. Kaynak iPhone 16’larda da iPhone 15 ailesi gibi ayrım olacağını, fakat iPhone 17’de USB 3.2 Gen 2’nin standart hale geleceğini belirtiyor. Raporda bahsedilenler bu kadarla sınırlı. Apple’ın bazı özellikleri bir iki nesil sonra standart hale getirip alt modellerde kullanması şaşırtıcı olmayacaktır.

Kısa süre önce Weibo’da yer alan başka bir söylentiye göre Apple uzun zamandır ekran altı Face ID’yi bazı teknik sorunlardan dolayı ertelemek zorunda kaldı. Sorunun tam olarak ne olduğu belli değil. Ancak bu teknolojinin en erken 2025’te çıkabileceği ileri sürülüyor. Özetle iPhone 17 modellerinde ekran altı Face ID’yi görebiliriz.

iphone 17

Apple hakkında tutarlı tahminleri olan ekran analisti Ross Young da benzer durumdan söz etmişti. Young, ekran altı Face ID’ye sahip ilk iPhone’un iPhone 17 Pro olacağını söylemişti. Ünlü analiste göre ön kamera için ekranda yine kesit olacak. Ekran altı Face ID, 2027’ye kadar Pro ve Pro Max modellerinde uygulanacak. 2027’de ise kamera da ekranın altına taşınacak. Böylece iPhone’larda tam ekran görünümü elde edilecek.

Ekran altı Face ID tamam, peki Touch ID ne durumda? İşte bu konu tamamen belirsiz. Sektör kaynakları tarafından Apple’ın Touch ID’yi geri getirmek istediği söylenmişti. Zamanda yolculuk yapıp birkaç ay öncesine gidecek olursak, ilginç bir dedikodu karşımıza çıkıyor. Söylentide teknoloji devinin, ekran altı Touch ID’yi iPhone 12’den beridir test ettiği, ancak bazı verim sorunlarından dolayı Touch ID’nin iPhone’a eklenmediği ileri sürülmüştü. Belki ekran altı Touch ID, iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinde kullanılabilir.

Rapor: Apple A17 Pro aslında A16 Bionic’in kendisi