Honor Magic 5 Pro resmen tanıtıldı

Honor Magic 5 Pro

Honor, şık tasarımı ve teknik özellikleriyle dikkat çeken yeni amiral gemisi akıllı telefonu Honor Magic 5 Pro’yu resmen tanıttı.

Yoluna Huawei’nin alt markalarından biri olarak başladıktan sonra son yıllarda yoluna bağımsız bir şirket olarak devam eden Honor, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Çin merkezli teknoloji şirketi, bu kez de Honor Magic serisine yeni bir model ekledi. Bir süredir sızıntılarda karşımıza çıkan Honor Magic 5 Pro, dün resmi olarak tanıtıldı. Aynı etkinlikte standart Honor Magic 5 de görücüye çıkarıldı.

Honor’un yeni amiral gemisi akıllı telefonu, şık tasarımıyla dikkat çekiyor. Telefonun arka panelinin üst kısmını ortalayacak şekilde yerleştirilen kamera yuvasında, üçü de 50 megapiksel olan üç farklı türde kamera yer alıyor. Bu üçlü arka kamera sisteminin ana lensi 1/1.12″ bir sensöre sahip. Ona bir geniş açılı lens bir de periskop lens eşlik ediyor. Kamera sistemini çeşitli yapay zeka özellikleriyle destekleyen Honor Magic 5 Pro’da yer alan IMAX Enhanced Movie Master uygulaması, kullanıcıların telefonlarıyla çektikleri videoları kapsamlı bir şekilde düzenlemelerine olanak sağlıyor. Telefon 60fps’de 4K video çekebilme kapasitesine sahip.

Honor Magic 5 Pro 2

Telefonun kıvrımlı tasarımının ünlü mimar Antoni Gaudi’nin eserlerinden esinlenerek tasarlandığı söyleniyor. Telefonun 6.81 inçlik ekranı dört taraftan da kıvrımlı bir tasarıma sahip. 1312 x 2848 piksel çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz.

Telefonun sol üst tarafındaki kamera deliğinde iki sensör bulunuyor. Bunlardan ilki 12 megapiksellik selfie kamerası. İkincisi ise 3D derinlik sensörü. Bu sensör, 3D yüz tarama özelliği de için kullanılıyor. Ayrıca ekranın altında da bir parmak izi sensörü yer alıyor.

Honor Magic 5 Pro

Son dönemde çıkan neredeyse tüm amiral gemisi akıllı telefonlar gibi Honor Magic 5 Pro da Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alıyor. Bu yonga setine 12 GB LPDDR5X RAM ve 512 GB UFS 4.0 dahili depolama eşlik ediyor. Yazılım olarak telefon Android 13 tabanlı MagicUI 7.1 işletim sistemini kullanıyor.

Batarya tarafına geldiğimizde karşımıza 5100 mAh’lık bir batarya çıkıyor. 66W hızlı şarj özelliğine sahip telefon ayrıca kablosuz olarak da 50W hızda şarj edilebiliyor.

Sony Xperia 10 V görselleri sızdırıldı