iPhone 15 Pro düğmeleri özelleştirilebilir olacak!

Şarj girişi bulunmayan iPhone

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın bir süredir üzerinde çalıştığı bilinen katı dokunmatik düğmelerinden yeni haberler var.

iPhone 15 Pro düğmeleri özelleştirilebilir olacak! Apple, bir forum kaynağına göre, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerindeki katı dokunmatik düğmeleri için özelleştirilebilir hassasiyet özelliği getirmeye hazırlanıyor. Söz konusu özellik, Ayarlar’a eklenerek kullanıcıların düğme hassasiyetini kendi isteklerine göre ayarlamalarını sağlayacak. Bu özellik, telefon bir kılıf ile kullanıldığında ya da eldiven takıldığında endişe duyan bazı iPhone kullanıcılarının kaygılarını gidereceği tahmin ediliyor.

iphone 15

iPhone 15 Pro serisine özel olacak olan yeni kapasitif düğmeler, yeni bir ultra düşük enerji çipiyle donatılacak ve cihaz kapalı ya da pil ömrü bitmiş olsa bile düğmelerin işlevsel olmasını sağlayacak. Çip, kullanıcıların basma ve tutma hareketlerini algılayacak ve Taptic Engine geri bildirim sağlayacak.

Yeni hassasiyet özelliğinin yanı sıra iPhone 15 Pro, sessize alma anahtarını değiştirecek programlanabilir bir Eylem düğmesi özelliği de sunacak. Bu düğme, kullanıcıların cihazlarında döndürme kilidi, el feneri ve düşük güç modu gibi çeşitli işlevleri özelleştirmelerine olanak tanıyacak.

ios 16.4

iPhone 15 Pro düğmeleri özelleştirilebilir olacak!

iPhone 15 Pro serisindeki yeni düşük enerjili çip, telefon kapatılmış ya da pil ömrü bitmiş olsa bile NFC, Bluetooth LE ve UW çiplerini çalıştıracak. Bu özellik, telefonun kapalı olmasına rağmen temassız ödemeler gibi bu teknolojileri gerektiren işlemler için cihazların kullanılmasına olanak tanıyacak.

Ayrıca, iPhone 15 Pro‘da, iPhone 14 serisindeki ayrı yukarı/aşağı ses düğmelerinin yerini alan birleşik bir ses düğmesi de yer alacak. Yeni düğme, kullanıcıların düğmenin farklı bölümlerine basarak sesi ayarlamalarına olanak tanıyacak.

iPhone 15 Ultra

Apple‘ın iPhone 15 serisinin Eylül ayında duyurulması bekleniyor ve katı hal düğmelerine özelleştirilebilir hassasiyet eklenmesi, teknoloji devinin en çok beklenen ürünlerinden biri olmasını sağlayacak gibi görünüyor. Yeni özelliklerle, iPhone 15 Pro kullanıcıları, cihazlarını kullanırken daha özelleştirilebilir ve daha duyarlı bir deneyim elde edebilecekler. iPhone 15 Pro düğmeleri özelleştirilebilir olacak!

Philips yeni monitörü ile şova hazırlanıyor!