iPhone 16’da değil iPhone 17 serisinde kullanılacak

22 42

Weibo’da ortaya atılan yeni bir iddia katı hale düğmelerinin iPhone 16 serisini de pas geçeceğini ortaya koydu.

Çin’in sosyal medyası olan Weibo’da ileri sürülenlere göre katı hal düğmelerinde ‘çözülememiş teknik sorunlar’ var. Bu teknolojinin en erken 2025’te iPhone 17 Pro ve iPhone 17 Pro Max’ta olması bekleniyor. İddia sahibi Apple’ın planlarında değişikler yapmak zorunda kaldığını ifade etti. Teknoloji analisti Jeff Pu da daha önce yayınladığı öngörü raporunda katı hal tuşlarının iPhone 16 Pro’larda kullanılmasının düşük ihtimal olduğunu vurgulamıştı. Katı hal düğmelerinin iPhone 15 Pro’larda olmayacağını ilk olarak Jeff Pu ve Shelly Chou açıklamıştı. Ekim ayı başında yayınlanan başka bir raporda da katı hal düğmelerinin iPhone 16 Pro serisinde olmayacağı iddia edilmişti.

iphone 16

Katı hal düğmeleri Taptic Engine’lar sayesinde hareket hissini simüle edip, dokunsal geri bildirim yapmak amacını taşıyor. Farklı eylemlerde kullanılabiliyor. iPhone 7’deki Home tuşu veya MacBook’lardaki Force Touch trackpad’e benzer diyebiliriz. Bunlarla birlikte katı hal düğmeleri, klasik tuşlara göre kırılabilecek daha az hareketli parçaya sahip. Ayrıca daha az giriş noktası olacağı için suya dayanıklılığı da artırıyor.

İddia edilenlere göre iPhone 16 Pro‘nun ekranı 6.3 inç, Pro Max’in ise 6.9 inç olacak. Samsung’un, Apple’a özel olarak yeni bir OLED malzeme seti geliştirdi belirtiliyor. Söz konusu malzeme seti M14 olarak adlandırılıyor ve ekran panelinin özelliklerini ayarlayan çeşitli bileşenleri içeriyor. Konuyu biraz daha açacak olursak bu bileşenler OLED panelin kullanım ömrü, parlaklık, renk doğruluğu, üretim verimliliği, güç tasarrufu gibi özelliklerini değiştirebiliyor. Kaynaklar iPhone 16‘ların mevcut iPhone modellerine göre daha iyi performansı olan ve daha fazla enerji tasarrufu sunan OLED ekranla satışa çıkacağını söylüyor.

iOS 18’de yapay zeka özellikleri ön plana çıkacak