iPhone 15 Pro’larda katı hal düğmeleri olmayacak! Apple’ın planları değişti

iphone 15 pro

iPhone 15 Pro ve Pro Max’te en büyük değişikliklerden biri katı hal düğmeleri olacaktı. Fakat yeni bir rapor bu özelliğin iPhone 16 Pro’ya ertelendiğini ve Apple’ın planlarını değiştirdiğini belirtiyor. Peki neden?

Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre iPhone 15 Pro modellerinde katı hal düğmeleri yerine bildiğimiz normal düğmeler yer alacak. Kuo, bu durumun seri üretim öncesi çözülememiş teknik sorunlardan dolayı yaşandığını ve Apple’ın böyle bir karar aldığını belirtti.

Aslında söz konusu gelişme ilk olarak teknoloji analistleri Jeff Pu ve Shelly Chou tarafından açıklandı. Her iki analist, katı hal düğmelerinde tasarım sorunları olduğunu ve bu yüzden erteleme olacağını söyledi. iPhone 15 Pro modellerinde, ekstra iki Taptic Engine’nın olmayacağını vurguladılar.

iphone 15 pro

Taptic Engine’lar, katı hal düğmesine basıldığında zaman hareket hissini simüle edip, dokunsal geri bildirim yapacaktı. iPhone 7’deki Home tuşu veya yeni MacBook’lardaki Force Touch trackpad’e benzer diyebiliriz. Ayrıca yeni Pro ve Pro Max modelinde birleşik ses düğmesi olacağı söyleniyordu. Normalde iPhone’larda titreşim/sessize alma anahtarıyla birlikte, ses kontrol düğmesi var. Bu ikisinin bir bütün haline getirilip, çok amaçlı yeni buton tasarımının kullanılacağı söyleniyordu. Ancak analistlerin söyledikleri, Apple’ın bildiğimiz klasik düğmelerle yoluna devam edeceğini gösteriyor.

iPhone 15 ailesi Eylül ayında düzenlenecek etkinlikle birlikte karşımıza çıkacak. Yeni nesil iPhone’ların hepsinde Dynamic Island tasarımı standart olacak. Bununla birlilkte tüm modellerde USB-C bağlantısının kullanılması bekleniyor. RAM tarafında da değişiklikler olabilir. Fakat geçtiğimiz haftalarda paylaşılan raporlarda, Apple’ın maliyeti azaltmak için RAM değişikliğini iPhone 16’ya sakladığı ileri sürülmüştü.

Yeni Game of Thrones dizisi resmen duyuruldu