İddia: Apple standart iPhone 15’teki bir özelliği iptal etti

iphone 15

Yeni iPhone’lar hakkındaki iddialar bitmek bilmiyor. Yeni bir söylentiye göre Apple, iPhone 15 Pro modellerinde göreceğimiz bir yeniliğe, en başta standart modellerde de yer vermek istemiş sonradan vazgeçmiş. İşte konuyla ilgili detaylar…

Son haftalarda iPhone 15 Pro ve Pro Max’te sessize alma anahtarı yerine yeni bir tuşun kullanılacağı söyleniyor. Apple’ın onaylı aksesuar üreticilerinin elindeki bilgisayar destekli tasarımlarda da (CAD) yeni tuşun kullanıldığı belirtiliyor. Çin’in sosyal medyası Weibo’da iddia edilene göre sessize alma anahtarı yerine gelen tuş, standart iPhone 15 ve Plus modeli için de düşünülmüş. Hatta Pro modellerinde asıl yenilik olarak katı hal düğmeleri yer alırken, standart modellerde de yeni tuş kullanılacakmış. Fakat katı hal düğmelerinin ertelenmesiyle birlikte planlar değişmiş.

iphone 15

Bu yeni iddia bir yandan da ünlü analist Ming-Chi Kuo’nun da öngörülerini doğruluyor. Kuo kısa süre önce Apple’ın katı hal düğmeleriyle ilgili olarak seri üretim öncesinde teknik sorunlar yaşadığını ve çözemediğini söyledi. Teknoloji devi bu yeniliği iPhone 16 Pro’ya ertelemek zorunda kaldı. Katı hal düğmeleri Taptic Engine’lar sayesinde hareket hissini simüle edip, dokunsal geri bildirim yapmak amacını taşıyor. Farklı eylemlerde kullanılabiliyor.

Sessize alma anahtarı yerine gelen tuşu ise Apple Watch Ultra’daki Action düğmesi gibi düşünebilirsiniz. Kullanıcılar bu yeni düğmeye sessize alma, rahatsız etme veya el feneri gibi eylemler atayabilecek. Apple, 2007’deki orijinal modelden bu yana her iPhone’da sessize alma anahtarını kullandı. Artık iPhone klasiği haline gelen anahtarın kaldırılması önemli değişiklik olacak. Fakat sessize alma anahtarı standart iPhone 15 ve Plus modelinde olmaya devam edecek.

Hollywood yazarları greve başladı