iPhone 15 Pro’da sessize alma anahtarı değişiyor! Yeni düğme kullanılacak

iphone 15

Kısa süre önce iPhone 15 Pro ve Pro Max’te katı hal düğmelerinin olmayacağı, Apple’ın klasik tuşlara yer vereceği iddia edilmişti. Bu konuyla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Taze rapora göre katı hal düğmeleri yine olmayacak, fakat iPhone’un ikon haline gelen sessize alma anahtarı değişiyor. Anahtar yerinde farklı eylemler atanabilecek yeni tuş olacak.

9to5Mac’e göre Apple’ın onaylı aksesuar üreticileri, iPhone 15 Pro modellerinin bilgisayar destekli tasarımlarıyla (CAD) çalışıyor. Fakat bu tasarımlarda sessize alma anahtarı yerinde yeni tuş bulunuyor. Apple Watch Ultra’daki Action düğmesi gibi düşünebilirsiniz. Kullanıcılar bu yeni düğmeye sessize alma, rahatsız etme veya el feneri gibi eylemler atayabilecek. Bu yeni tuş iPhone 15 Pro modellerinde yer alacak.

Apple, 2007’deki orijinal modelden bu yana her iPhone’da sessize alma anahtarını kullandı. Artık iPhone klasiği haline gelen anahtarın kaldırılması önemli değişiklik olacak. Fakat sessize alma anahtarı standart iPhone 15 ve iPhone 15 Plus modelinde olmaya devam edecek. Büyük ihtimalle iPhone 16 Pro ve Pro Max’te ertelenen katı hal düğmelerini göreceğiz. iPhone 16 ve 16 Plus’ta da sessize alma anahtarı yerine yeni eylem tuşu kullanılacaktır.

iphone 15 pro

Aylardır söylentilerde geçen katı hale düğmelerine tam olarak ne oldu? Neden ertelendi? Ming-Chi Kuo’ya göre seri üretim öncesinde teknik sorunlar yaşandı ve bunlar çözülemedi. Apple bu yüzden katı hal düğmelerini iPhone 16 Pro’ya erteledi. Katı hal düğmeleri Taptic Engine’lar sayesinde hareket hissini simüle edip, dokunsal geri bildirim yapmak amacını taşıyor. Farklı eylemlerde kullanılabiliyor.

Tam olarak neler olacağını ise Eylül ayında düzenlenmesi beklenen etkinlikte göreceğiz.

Poco F5 tüm detaylarıyla görüldü