iPhone 15 eşsiz bir özellikle gelecek!

iphone 15

Analist Min-Chi Kuo, MacRumors tarafından tespit edilen bir tweet’te, yeni nesil iPhone 15 Pro modellerinin fiziksel ses ve güç düğmelerini dokunsal geri bildirim kullanan katı hal sürümleriyle değiştirebileceğini yazdı.

iPhone 15 eşsiz bir özellikle gelecek! Tasarım, iPhone 7‘deki, bir düğmeye basmayı titreşimlerle simüle etmek için Taptic Engine kullanan fiziksel olmayan home düğmesine benzer olacak. Ayrıca, hareket etmeyen ancak benzer dokunsal teknolojiyi kullanarak tıklamaları simüle eden Mac izleme dörtgenlerine de benzeyebilir.

iPhone 15 Ultra 2

Bu işi yapmak, halihazırda mevcut iPhone modellerinde bulunanın üzerine ek Taptic Engines gerektiriyor. Kuo, bir tweet dizisinde, “Kullanıcıların fiziksel düğmelere basıyormuş gibi hissetmelerini sağlamak için güç geri bildirimi sağlamak için iç sol ve sağ taraflarda bulunan Taptic Motorlar olacak” dedi. “Bu tasarım değişikliği nedeniyle, her iPhone’da kullanılan Taptic Engine sayısı mevcut birten üçe çıkacak.”

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

iPhone 15 eşsiz bir özellikle gelecek!

Apple’ın 2018’de çıkan bir söylentiye göre saatin su geçirmezliğini artırmak için benzer bir değişiklik planladığı da bildirilmişti, ancak bu hiçbir zaman olmadı. Düğmesiz bir tasarımın bir iPhone’a nasıl fayda sağlayacağı net değil, çünkü iki ek Taptic Engine karmaşıklığı azaltmak yerine komplikasyon ekleyecek gibi görünüyor (ki örneğin Watch Ultra’nın ağırlığının büyük bir kısmı devasa Taptic Engine’den kaynaklanıyor).

iPhone fiyatlarında artış

Kuo, düğmesiz tasarımın ve USB-C’ye geçişin (Apple’ın zaten onayladığı) sonraki iPhone Pro modelleri için büyük değişikliklerden ikisi olacağını söyledi. Kuo genellikle bu tür şeylerde haklı çıkar ancak iPhone 15 modellerine daha bir yıl var, bu yüzden bu arada çok şey değişebilir.

Meta 2023 planlarını açıkladı! Durum pek de iç açıcı değil