Meta 2023 planlarını açıkladı! Durum pek de iç açıcı değil

Meta, Giphy'yi satmak zorunda kalacak

Bir yıl sonra, Meta’nın meta veriye dönüşü daha da pahalı hale geliyor. Facebook’un ana şirketi Reality Labs, en son kazanç raporunda açıkladığı gibi, her zamankinden daha fazla para kaybediyor.

Meta 2023 planlarını açıkladı! Durum pek de iç açıcı değil. Şirketin sanal ve artırılmış gerçeklik projelerini denetleyen birim olan Reality Labs, 2022’nin üçüncü çeyreğinde 3,7 milyar dolar, bir yıl önce 2,6 milyar dolar ve son çeyrekte 2,8 milyar dolar kaybetti. Reality Labs, 2022’de şimdiye kadar toplamda 9 milyar dolardan fazla kaybetmiş oldu. Ve şirketin finans şefi, bunun yakın zamanda tersine dönmesinin pek mümkün olmadığını söyledi. CFO Dave Whener yaptığı açıklamada, “2023’teki Reality Labs işletme zararlarının yıldan yıla önemli ölçüde artacağını tahmin ediyoruz.” dedi.

meta

Meta’nın Reality laboratuvarlarına yaptığı büyük yatırımın şirket için maliyetli olduğu çoktan kanıtlandı. Meta, bu yılın başlarında 2021’de Reality laboratuvarlarında 10 milyar dolar kaybettiğini bildirmişti.

CEO Mark Zuckerberg, “bir sonraki bilgi işlem platformuna” yatırım yapmanın birinci öncelik olmaya devam ettiğini söyledi. “Bu büyük bir girişim ve ana akım haline gelmeden önce genellikle her ürünün birkaç versiyonunu alacak” dedi. Ancak buradaki işimizin tarihi bir öneme sahip olacağını ve birbirimizle etkileşim kuracağımız ve teknolojiyi hayatımıza katacağımız tamamen yeni bir yolun temelini oluşturacağını düşünüyorum.” Aynı zamanda, şirketin “gelir konusunda kısa vadeli zorluklarla” karşılaşabileceği konusunda da uyardı. Zuckerberg’e göre şirket, analist beklentilerine uygun.

Meta o ülkede hizmetini sonlandırabilir!

Meta 2023 planlarını açıkladı! Durum pek de iç açıcı değil

Zuckerberg ayrıca Meta’nın yavaşlayan gelir artışıyla uğraşırken işe alımları azaltmaya devam edeceğini de doğruladı. “Bazı takımlar anlamlı bir şekilde büyüyecek, ancak diğer takımların çoğu gelecek yıl sabit kalacak veya küçülecek” dedi. “2023’ü ya kabaca aynı büyüklükte ya da bugün olduğumuzdan biraz daha küçük bir organizasyonla bitirmeyi bekliyoruz.”

Öte yandan, Meta’nın “uygulama ailesi” büyümeye devam ediyor ve Zuckerberg hem Instagram hem de WhatsApp için yeni kilometre taşları bildirdi: Instagram’ın aylık 2 milyar aktif kullanıcısı varken, WhatsApp’ın şu anda günlük 2 milyar aktif kullanıcısı var.

Meta işte çıkarımlara son hız devam ediyor

Zuckerberg ayrıca, şirketin hizmetlerini, kullanıcıların yayınlarının daha çok tavsiyelerle yönlendirileceği ve şirketin TikTok ile daha iyi rekabet etmesine yardımcı olabileceğini söylediği bir “keşif motoru” haline getirme arzusundan bahsetti.

Ancak, Meta’nın metaverse’deki maliyetli yatırımlarının, şirketin Apple’dan gelen değişiklikler karşısında devam eden reklam geliri sorunlarına atıfta bulunarak, sonunda karşılığını alacağını söyledi. Büyük bir hissedarın bu hafta başında şirketin “yatırımcıların güvenini kaybettiğini” söylemesiyle yatırımcılar, Zuckerberg’in metaverse vurgusuna şüpheyle yaklaşıyor.

Elon Musk Twitter ofislerine giriş yaptı