Twitter mavi tik paralı oluyor

Twitter mavi tik

Twitter mavi tik paralı oluyor. Elon Musk, bu mavi tik için aylık ücret ödenecek yeni bir sistem kurulması için düğmeye bastı.

44 milyar dolarlık dev bir anlaşmayla Twitter’ın yeni sahibi haline gelen Elon Musk, şirketin başına geçer geçmez kendi etkisini hissettirmeye başladı. İşe Twitter’ın başındaki üç ismi kovarak başlayan Musk, bir yandan yönetim kadrosunda değişiklik yaparken, bir yandan da platformun kendisinde önemli değişiklikler yapıyor.

Elon Musk’ın Twitter’a yapmaya hazırlandığı değişikliklerden biri de sadece onaylı kullanıcıların sahip olduğu mavi tiki paralı yapmak. Twitter’da bir ayrıcalık olarak görülen ve çoğu kişinin almak için çabaladığı mavi tikin bu cazibesini paraya dönüştürmek isteyen Musk, Twitter mavi tiki bir tür abonelik sistemine çevirmek istiyor. Yani bu ayrıcalık için bir kereye özgü para ödenmesindense, bunun için her ay ücret almayı tercih ediyor.

Elon Musk Twitter davası 17 Ekim'de başlıyor

Söylenene göre Elon Musk, Twitter mavi tik için aylık 19.99 dolarlık bir abonelik ücreti düşünüyor. Mavi tik sahibi olmak isteyen Twitter kullanıcılarının her ay bu ücreti ödemesi gerekiyor. Bu yeni sistemin, şu anda aylık 4.99 dolara abone olunan Twitter Blue servisinin yerini alması bekleniyor.

Öte yandan Musk, bu isteğini yerine getirmeleri için Twitter çalışanlarına karşı da tuhaf bir strateji izliyor. Gelen bilgilere göre Musk, Twitter çalışanlarından bu yeni sistemi 9 Kasım’a kadar kurmalarını istedi. Eğer yeni sistem 9 Kasım’a kadar aktif hale getirilmezse bu işten sorumlu kişiler kovulma tehlikesiyle karşı karşıya olacak. Görünüşe bakılırsa Musk, Twitter’ı demir yumrukla yönetmeye kararlı.

Bu yeni sistemde isteyen herkesin parasını verip mavi tik almasından ziyade, mavi tik sahiplerinin bu ayrıcalık için ödeme yapması öngörülüyor. Buradan gelecek aylık ücretler, Twitter için yeni bir gelir kapısı açacak ki düşen reklam gelirleri göz önüne alınınca şirketin buna ihtiyacı olduğuna şüphe yok.

Twitter kullanıcıları başka sosyal ağlara göç ediyor