iPhone 15 Pro modelinde güç ve ses düğmelerinde değişikliğe gidilebilir

hh1hh

iPhone 14 serisi henüz piyasaya çıkmışken iPhone 15 serisi ile ilgilier gelmeye devam ediyor. Serinin üst modeli iPhone 15 Pro modeli hakkında ilginç bilgiler ortaya çıktı.

iPhone 15 Pro hakkında bilgileri veren kişi ünlü teknoloji analistlerinden Ming-Chi Kuo oldu. Kuo’ya göre Apple, iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max’te katı hal güç ve ses rocker düğmelerini tanıtacak. Bu, Cupertino tabanlı teknoloji devinin tıklanabilir anahtarları kaldıracağı bildiriliyor. Daha basit hale getirmek için, mevcut nesil iPhone’lar fiziksel/mekanik bir düğme tasarımına sahip. Katı hal düğmesi tasarımı, iPhone 7, 8 ve hatta SE 2 ve SE 3’teki ana sayfa düğmesi tasarımına benziyor.

iPhone 15 Pro

Bu düğmeler, basışlar için dokunsal geri bildirim sunarak kullanıcıların fiziksel düğmelere basıyormuş gibi hissetmelerini sağlar. Gerçekte, düğmeler aslında fiziksel olarak batmaz. Tasarım değişikliğinin yalnızca iPhone 15 Pro ve Pro Max’te olması bekleniyor. Bunun için akıllı telefonlar, dahili sol ve sağ taraflarda Taptic Engines ile donatılacak. Bu, yeni nesil Apple amiral gemilerinin mevcut titreşim motoruna ek olarak üç taptik motorla gelebileceği anlamına geliyor. Fiziksel güç ve ses düğmelerinin çıkarılması, su ve toz için iki ek giriş noktasının kaldırılmasına da yardımcı olacak ve böylece daha dayanıklı bir telefon oluşturulacak.

Kuo, üst düzey Android OEM’lerinin yeni bir satış noktası oluşturmak için Apple’ın katı halli düğme tasarımını benimsemesinin beklendiğini de ekliyor.

Daha önce gelen bilgilerinde Apple, telefon üreticilerinin USB-C bağlantı noktalarını kullanmasını gerektiren AB yasası hakkında bilgi vermiştik. Bu, potansiyel olarak iPhone 15’in yıldırım bağlantı noktasını bir USB-C bağlantısı lehine terk edeceğini gösteriyor. Ne olursa olsun, düğmesiz tasarım ve USB-C bağlantı noktası, yeni nesil iPhone’lar için önemli bir özellik gibi görünüyor.

Küresel akıllı telefon gönderileri düşmeye devam ediyor