iPhone 14 Pro üretimi Çin’deki protestolara takıldı

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

Çin’de son günlerde gerçekleşen protestolar, Apple’ın iPhone 14 Pro üretimini de vurdu. Bazı tesislerde üretim durdu.

Bildiğiniz gibi bu yıl çıkan iPhone 14 serisinin yıldızı iPhone 14 Pro oldu. Standart modele kıyasla çok daha gelişmiş teknik özelliklere sahip olan Pro modeli, çıktığı günden beri yoğun ilgi görüyor. Öyle ki Apple standart modelin üretimini azaltıp Pro modeline öncelik vermiş olsa da bu yoğun talebi karşılamakta zorluk çekiyor. Hatırlarsanız daha birkaç gün önce Apple’ın Çin’deki karantina uygulamaları nedeniyle ciddi bir stok sorunuyla karşı karşıya olduğu haberini sizinle paylaşmıştık.

iPhone üretiminin büyük bölümünün gerçekleştiği Çin’deki karantina uygulamaları sebebiyle bazı üretim tesislerinin geçici olarak kapatılması, iPhone 14 Pro üretimini de önemli ölçüde azalttı. Bu da Apple’ın stoklarının erimesine sebep oldu. Apple daha bu sorunu çözememişken, Çin’de bir kriz daha patlak verdi. Bu son krizle birlikte iPhone üretimi daha da yavaşladı.

iPhone 14 hayal kırıklığı

Şu sıralar Çin’de büyük yankı uyandıran protestolar gerçekleşiyor. Özellikle fabrikalarda çalışan Çin vatandaşları, hükûmetin sert uygulamalarına ve covid kısıtlamalarına karşı tepki göstermek için yürüyüşler düzenliyor. Çin’de yaşanan bu gerginlik, bazı tesislerde üretimi durma noktasına getirmiş durumda. Bu da iPhone 14 üretimine bir darbe daha indiriyor.

Tüm bu yaşananların satış rakamlarını tam olarak nasıl etkileyeceğini bekleyip göreceğiz. Ancak ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre, stok problemleri sebebiyle yaklaşan tatil döneminde iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max satışları daha önce beklenenin 15-20 milyon altında kalacak.

Twitter reklam krizini atlattı