iPhone 14 Pro satışları Apple’ı şaşırttı

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

iPhone 14 Pro’nun gördüğü yoğun ilgi Apple’ı bile şaşırttı. Şirket yoğun talebe yetişebilmek için üretim stratejisinde değişim yapıyor.

Amerikalı teknoloji devi Apple, merakla beklenen yeni iPhoneları geçtiğimiz ay piyasaya sürdü. iPhone 14 serisinin satışa çıkmasıyla birlikte en çok hangi modelin ilgi gördüğü de belli oldu. Ön sipariş aşamasının mutlak yıldızı olan iPhone 14 Pro, sonraki dönemde de en çok ilgi gören iPhone 14 modeli olmaya devam etti.

Apple bu yıl iPhone 14’ün standart modeliyle Pro modeli arasındaki farkları önceki yıllara göre daha geniş tuttu. Pro modeli, standart iPhone 14’e kıyasla çok daha gelişmiş özelliklerle geliyor. Bu yüzden de Pro modeli çok daha fazla talep görüyor. Öyle ki bu yoğun talep Apple’ı bile şaşırtmış. Gelen son haberlere göre şirket, bu yoğun talebe hazırlıksız yakalandığı için Pro modeli konusunda tedarik sorunu yaşamaktan endişe ediyor.

iphone 14 ​

Bildiğiniz gibi şirket, kısa süre önce strateji değişikliğine gitmiş ve iPhone 14 ve 14 Plus’ın üretimini azaltıp, 14 Pro üretimine öncelik verilmesini istemişti. Ancak görünen o ki yoğun talebi karşılamak için bu değişim de yeterli olmamış.

Trendforce tarafından paylaşılan verilere göre Apple, ilk başta üretim tesislerine verdiği siparişte üretilen iPhoneların yüzde 50’sinin iPhone 14 Pro olmasını istemişti. Daha sonra bu oranı yüzde 60’a çekti. Ancak üretim tesislerinin yüzde 60’ını Pro modeline ayırması da yetmeyince şimdi bu rakamı yüzde 65’e çekmeyi düşünüyor.

iPhone 14 Plus’a olan ilgi epey az olduğu için, üretim aşamasındaki bu yüzde 5’lik değişime yer açmak için iPhone 14 Plus üretiminin daha da azaltılması bekleniyor. Hatırlarsanız Apple, iPhone 14 Plus üretimini geçtiğimiz günlerde biraz azaltmıştı. Ancak görünen o ki üretilen iPhone 14 Plus sayısı daha da düşecek.

PC oyunları hiç olmadığı kadar popüler