iPhone’ların Bir Kısmı Hindistan’da Üretiliyor

apple

Yeni bir rapor Apple’ın üretimi Çin dışına taşıma çabalarını hızlandırdığını gösteriyor. Hindistan’ın iPhone üretiminde payı arttı.

Bloomberg’in haberine göre iPhone’ların %14’ü Hindistan’da üretiliyor. Bu oran ülkedeki 14 milyar dolarlık iPhone’a ya da Apple cihazlarının 7’de 1’ine denk geliyor. Geçen mali yılla karşılaştırma yapınca üretim 2 katına çıkmış durumda. Hindistan’da montajı yapılan iPhone’lar, Pro ve Pro Max haricinde iPhone 12’den iPhone 15’e kadar olan tüm modelleri kapsıyor.

Cupertino’lu firma bir süredir Hindistan’da iPhone üretim tesisleri kuruyor. Bloomberg’in kaynaklarına göre 2024 Mart’ta biten mali yılda Hindistan’daki iPhone’ların yaklaşık %67’si Foxconn, %17’si Pegatron, geri kalanlar ise Wistron tarafından üretildi. Çin, teknoloji devinin en büyük iPhone montaj üssü olmaya devam ediyor. Ancak Huawei ve diğer Çinli markaların hızlı yükselişi, hükümetin devlet kurumlarında iPhone kullanımını yasaklaması gibi nedenlerden dolayı Apple‘ın Çin’deki gelirleri düştü.

Apple
 

Financial Times’ın isimsiz kaynaklara dayandırdığı başka bir habere göre Cupertino merkezli firma iPhone 16 serisinin pillerini ağırlıklı olarak Hindistan’da üretmek istiyor. Şirketin pil tedarikçilerinden Hindistan’daki üretimi artırmasını talep ettiği söyleniyor. Kaynaklar aralarında Çinli Desay’ın da bulunduğu üreticilerin Hindistan’da yeni fabrikalar kurması için Apple tarafından teşvik edildiğini söyledi. Teknoloji devinin Tayvanlı Simplo Technology’den de Hindistan’daki operasyonlarını büyütmesini istediği de belirtildi.

Fallout London Süresiz Ertelendi