iPhone 14 Pro satışlarına stok engeli

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

iPhone 14 Pro satışları stok engeline takıldı. Tedarik sıkıntıları yüzünden beklenenden 15-20 milyon daha az 14 Pro satılacak.

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın merakla beklenen yeni iPhoneları eylül ayında piyasaya sürmesiyle birlikte bu yılın yıldızının iPhone 14 Pro olacağı anlaşıldı. Standart modele kıyasla çok daha iyi teknik özelliklere sahip olan Pro, kullanıcılardan yoğun ilgi görürken standart modelin satışları sönük kaldı. Öyle ki Apple, yeni telefonlarını satışa çıkardıktan kısa süre sonra standart modelin üretimini azaltıp daha fazla Pro modeli üretilmesini istedi.

Ancak kullanıcı talebi Pro modeli üzerinde yoğunlaşınca bu talebi karşılamak da güçleşti. Özellikle de pandemi döneminin etkileri hala kendisini hissettirmeye devam ettiği için.

Yeni iPhone modellerini satışa sunmadan önce tedarik sıkıntısı yaşamaktan endişe eden Apple’ın korktuğu başına geldi. Son dönemde Çin’in bazı bölgelerinde yeniden karantina kurallarının uygulamaya konması, iPhone üretimini yavaşlattı. Bunun sonucu olarak iPhone 14 Pro ciddi stok problemleri yaşıyor.

iphone 14 ​

Söz konusu Apple olduğunda en güvenilir isimlerden biri olan ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın yaşadığı stok problemleri sebebiyle yaklaşan tatil döneminde iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max satışlarının daha önce beklenenin 15-20 milyon altında kalacağını söyledi.

Bildiğiniz gibi ABD’de kasım ayı sonunda şükran günü ile başlayıp yeni yıla kadar uzanan süreçte üst üste gelen izin günleri sebebiyle bu dönem tatil dönemi olarak anılıyor ve özellikle bu dönemde alışveriş hacmi kayda değer ölçüde artıyor. Bu yüzden şirketler bu döneme stokları dolu halde girmeye önem veriyor. Ancak görünen o ki Apple tüm çabasına rağmen bu konuda başarısız olmuş. Çünkü stok problemleri sebebiyle 15-20 milyon az telefon satmak şirketin yıl sonu rakamlarını ciddi şekilde etkileyecektir.

Samsung Galaxy S23’ün çıkış tarihi netleşiyor