Hindistan’da iPhone 15 üretimine başlanıyor

iPhone 15 Pro

Apple’ın iPhone üretimini emanet ettiği Foxconn, Çin’den sonra Hindistan’daki tesislerinde de iPhone 15 üretmeye başladı.

Amerikalı teknoloji devi Apple, geçtiğimiz yıl iPhone 14’ün özellikle çıktığı ilk dönemde stok problemi yaşamaması için büyük çaba sarf etti. Ancak şirketin bu çabalarına rağmen iPhone 14 çıktığı dönemde özellikle bazı bölgelerde talebi karşılayamadı. Çünkü iPhone 14 Pro’nun satışları Apple’ı bile şaşırttı ve Amerikalı teknoloji devi Pro modeline yoğun talebe ayak uydurmakta zorlandı. Bu yüzden üretim planlarında değişikliğe gidip standart modeli üreten tesislerini de Pro modeline yönlendiren Apple, bu yıl benzer bir tabloyla karşılaşmak istemiyor. Bu yüzden şirket şimdiden üretim çalışmalarına başlamış durumda.

Yıllardır Apple’ın iPhone üretimi konusunda güvendiği bir numaralı şirket olan Foxconn, heyecanla beklenen iPhone 15’in üretimine başladı. Bir kaç hafta önce Çin’de üretime başlayan Foxconn, bu hafta Hindistan’da da üretime start verdi. Hatırlarsanız pandemi döneminde yaşanan karantina uygulamaları, üretim bandını farklı ülkelere yaymanın önemini göstermiş, bunun üzerine Apple da normalde Çin ile sınırlı tuttuğu iPhone üretiminin bir kısmını Hindistan’a kaydırma kararı almıştı. iPhone 14 ile birlikte iPhone üretiminde önemli bir rol oynamaya başlayan Hindistan, iPhone 15 serisinde daha önemli bir role sahip olacak.

Foxconn Iphone Xin Üretiminde Yasadışı İşçi Çalıştırıyor

Mart ayında Apple cephesinden gelen raporlar, o ay üretilen iPhone 14’lerin yüzde 7’sinin Hindistan’da üretildiğini göstermişti. iPhone 15 serisiyle birlikte Hindistan’ın üretimde aldığı payın daha da yükselmesi bekleniyor.

Öte yandan Foxconn’un yanı sıra iPhone üretiminde rol alan diğer şirketlerden olan Pegatron ve Wiston’un üretim tesislerini Hindistan’daki Tata Group’a sattığı ve bu tesislerin de yakında iPhone üretimine başlayacağını söyleniyor.

OnePlus Ace 2 Pro resmen tanıtıldı