iPhone 14 Pro, AnTuTu puanıyla etkiledi

iphone 15

Ön sipariş aşamasında en çok ilgi gören model olan iPhone 14 Pro, AnTuTu performans testinden aldığı puanla etkilemeyi başardı.

Bildiğiniz gibi Apple merakla beklenen yeni iPhone’ları geçtiğimiz günlerde resmen tanıttı. Kısa süre sonra da ön siparişe çıkardı. iPhone 14 serisinin ön siparişe açılmasıyla birlikte en çok hangi modelin ilgi gördüğü de belli oldu. Ön sipariş aşamasının mutlak yıldızı Pro modeli oldu. Çünkü ön sipariş aşamasında verilen siparişlerin yüzde 85’ini iPhone 14 Pro siparişleri oluşturuyordu.

Apple bu yıl iPhone 14’ün standart modeliyle Pro modeli arasındaki farkları önceki yıllara göre daha geniş tuttu. Pro modeli, standart modeline göre çok daha gelişmiş özelliklerle geliyor. Haliyle bu da kullanıcıları yüksek fiyatına rağmen Pro modeline itti. Ancak gelen son bilgilere bakılırsa bu kullanıcılar, en azından iPhone 14 serisi içinde en doğru seçimi yapmışlar. Çünkü iPhone 14 Pro, AnTuTu performans testinden aldığı puanla göz doldurdu.

iphone 14 pro 2

AnTuTu, performans testi için hem iPhone 14 Pro’nun hem de 14 Pro Max’in 6 GB RAM’e ve 1 TB depolama alanına sahip versiyonlarını test etti. Bildiğiniz gibi her iki telefon da Apple’ın yeni A16 Bionic yonga setinden güç alıyor. Sonuçta Pro modeli AnTuTu’dan 978.147 puan alırken, 14 Pro Max toplam 972.936 puan aldı.

AnTuTu tarafından paylaşılan rapora göre 14 Pro’nun performansı iPhone 13 Pro’dan yüzde 18.8 daha yüksek. Bu da oldukça iyi bir gelişim. 13 Pro ile 14 Pro arasındaki CPU performans farkı yüzde 17, GPU performans farkı ise yüzde 28. Özellikle GPU tarafındaki gelişim son yıllarda pek rastlamadığımız kadar yüksek.

iPhone 13 ile aynı yonga setini, yani A15’i kullanan iPhone 14 performans bakımından çok büyük farklar sunmuyor olsa da yeni yonga setine geçilen Pro serisinde geçtiğimiz yıla kıyasla kayda değer bir fark olduğu açıkça görülüyor.

OnePlus 11 Pro tasarımı ortaya çıktı