iPhone 14 Pro satışları hız kesmiyor

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

Apple yatırımcıları ile bir araya gelen CEO Tim Cook, çıktığı günden beri büyük ilgi gören iPhone 14 Pro’nun peynir ekmek gibi satmaya devam ettiğini söyledi.

Amerikalı teknoloji devi Apple’ın en son çıkan amiral gemisi akıllı telefonları olan iPhone 14 serisi geçtiğimiz yılın sonunda kullanıcılarla buluştuktan kısa süre, bu serinini yıldızının Pro modeli olacağı ortaya çıktı. Ön sipariş aşamasının mutlak yıldızı olarak dikkatlerini üzerine çeken iPhone 14 Pro, sonraki dönemde de en çok ilgi gören iPhone 14 modeli olmaya devam etti. Öyle ki Pro modelinin bu başarısı Apple’ı bile şaşırttı. Amerikalı teknoloji devi, Pro modeline gösterilen yoğun ilgiyi karşılayabilmek için standart modelin üretim sayısını azaltıp, Pro modelinin üretim sayısını arttırdı.

iPhone 14 serisinin çıkışının üzerinden beş aydan fazla süre geçmiş olsa da iPhone 14 Pro satışları hala hız kesmiş değil. Son çeyreğin mali rakamlarını yatırımcılarla paylaştığı toplantıda Pro modelinin satış rakamlarına da değinen Apple CEO’su Tim Cook, çıktığı günden beri yoğun ilgi gören bu modelin peynir ekmek gibi satmaya devam ettiğini söyledi.

iPhone 14 Pro Max

Apple’ın tüm çabalarına rağmen pandemi şartları sebebiyle ortaya çıkan stok sıkıntıları olmasa Pro modelinin daha da fazla satacağını söyleyen Tim Cook, neyse ki bu sıkıntıların artık tamamen geride kaldığını söyleyerek bundan sonra stok problemi yaşamayacakları konusunda yatırımcıları temin etti.

Apple bu yıl iPhone 14’ün standart modeliyle Pro modeli arasındaki farkları önceki yıllara göre daha geniş tuttu. Pro modeli, standart iPhone 14’e kıyasla çok daha gelişmiş özelliklerle geliyor. Pro modeli çok daha fazla talep görüyor olması da bundan.

Amerika üzerinde uçan Çin balonu panik yarattı