Twitter’ın kirli çamaşırları ortaya saçılıyor

Twitter

Twitter’ı pek çok güvenlik ihlaliyle suçlayan eski güvenlik şefleri Peiter Zatko, bugün Amerikan Kongresi karşısında ifade veriyor.

Bildiğiniz gibi Twitter şu anda oldukça çalkantılı bir süreçten geçiyor. Elon Musk’ın şirketi satın almak için yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşmadan caymasının ardından kendisini koca bir belirsizliğin ortasında bulan şirket, bir yandan Elon Musk ile mahkemede hesaplaşırken, bir yandan da güvenlik ihlallerine dair suçlamalarla yüzleşiyor.

Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz haftalarda, Twitter içinden üst düzey bir yönetici şirkete dair çarpıcı suçlamalarda bulunmuş, şirketin kullanıcıların güvenliklerini ihlal edecek bazı açıkları bilerek göz ardı ettiğini öne sürmüştü. Amerikalı internet devini oldukça zor durumda bırakan bu kişi, önümüzdeki günlerde Amerikan Kongresinin karşısına çıkarak ifade verecek. Bu ifade sırasında şirketin kirli çamaşırlarının ortaya serilmesi bekleniyor.

twitter 3

Amerikalı internet devine karşı çarpıcı iddialarda bulunan şirketin eski güvenlik şefi Peiter Zatko, bugün Amerikan Kongresinde bir soruşturma komitesi önünde ifade veriyor.

Bu komite, şirket yönetimini de Pelter Zatko’nun ifadesine davet etti ancak şirket yönetimi Elon Musk ile devam eden davayı gerekçe göstererek bu davete icabet etmedi. Şirket yönetimi ayrıca Zatko’nun son iddiaları hakkında basına da bir açıklama yapmadı.

Zatko, Twitter çalışanlarının neredeyse yarısının kullanıcıların hassas bilgilerine erişim olduğunu iddia ediyor. Zatko’nun bir diğer iddiası da pek çok çalışanın şirket yönetimine haber vermeden sosyal medyada istedikleri değişikleri yapabiliyor olmaları. Ayrıca Zatko’ya göre şirket, başka ülkelerin istihbarat ajanslarından çok sayıda casusa iş veriyor olabilir. Tüm bu iddialar ve daha fazlası bugün Kongre karşısında gündeme taşınacak.

OnePlus 11 Pro tasarımı ortaya çıktı