iQOO 11, Snapdragon 8 Gen 2 yonga setiyle geliyor

iQOO 11

Bu yıl bitmeden piyasaya sürülmesi beklenen iQOO 11 serisi, Snapdragon 8 Gen 2 yonga setini kullanan ilk telefonlar arasında yer alacak.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markalarından biri olarak 2019 yılında kurduğu iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. iQOO 10 serisi telefonlarını temmuz ayında kullanıcılarla buluşturan Çinli telefon üreticisi, şimdiden iQOO 11 serisi için hazırlıklara başlamış durumda. Üstelik gelen son haberlere bakılırsa iQOO’nun yeni amiral gemisi akıllı telefonları oldukça iddialı olacak.

Hatırlarsanız temmuz ayında çıkan iQOO 10 Pro, Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alan ilk akıllı telefonlardan biri olmuştu. Görünen o ki Qualcomm’un yeni nesil yonga seti Snapdragon 8 Gen 2‘de de öncü telefon üreticilerinden biri iQOO olacak. Çünkü şirketin bu yıl bitmeden piyasaya süreceği iQOO 11 serisi telefonlarının, Snapdragon 8 Gen 2 yonga setinden güç alan ilk akıllı telefonlar arasında yer alması bekleniyor.

vivo iQOO 10

Digital Chat Station tarafından paylaşılan bilgilere göre iQOO 10 serisinde olduğu gibi 11 serisinde de en son Snapdragon yonga setini kullanan model Pro modeli olacak.

iQOO’nun yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını tam olarak ne zaman piyasaya süreceği şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak şu ana kadar gelen bilgiler kasım ayına işaret ediyor. Eğer bu söylentiler doğru çıkarsa, yaklaşık üç ay içerisinde Snapdragon 8 Gen 2’li ilk iQOO modeli karşımıza çıkmış olacak.

Öte yandan yeni iQOO modelleri sadece yonga setleriyle değil ekranlarıyla da iddialı geliyor. Gelen haberlere göre iQOO yeni amiral gemisi telefonlarında Samsung’un yeni nesil E6 AMOLED ekranlarını kullanacak. Bu da hem ekran kalitesini arttıracak hem de batarya ömrünü uzatacak.

OnePlus 11 Pro tasarımı ortaya çıktı