iOS 18’le Birlikte Mesajlara Beklenen Özellik Geliyor

Apple büyük bir dolandırıcılıkla

Apple’ın iOS 18’i tanıtmasına çok az süre kaldı. Buna rağmen yeni nesil iOS işletim sistemi hakkında raporlar gelmeye devam ediyor.

iOS 10’la birlikte Tapback iMessage yani Mesajlar uygulamasında kullanıma sunuldu. Tapback kalp, başparmak yukarı veya aşağı, Ha Ha gülme sembolü, ünlem işareti ve soru işaretinden oluşuyor. Herhangi bir mesaja bu beş simgeden biriyle tepki verilebiliyor. Gazeteci Mark Gurman bu simgelerin iOS 18‘de daha renkli görüneceğini ve Tapback sisteminin herhangi bir emoji ile çalışacağını söyledi. Kısaca kullanıcılar mesajlara emojiyle tepki verecek.

Emojiyle tepki özelliği WhatsApp, Messenger, Telegram gibi diğer mesajlaşma uygulamalarında uzun zamandır var. Apple zahmet edip en sonunda bu özelliği kullanıcılara sunabildi. Cupertino’lu firma uzun zamandır bu konuda eleştiriliyordu. Tüketiciler emojiyle tepkinin neden Mesajlar uygulamasında olmadığını şikayet ediyordu. Yenilenen Tapback sisteminin yapay zeka tarafından üretilen emoji özelliğiyle çalışıp çalışmayacağı ise belli değil.

ios 18

Mark Gurman, iOS 18’de zamanlı mesajların olacağını da söyledi. Bunu biraz daha açacak olursak, kullanıcı mesajın daha sonra gönderilmesi için zamanını ayarlayabilecek. Gurman ayrıca Denetim Merkezi’nde HomeKit akıllı ev akasesuarları için geliştirilmiş kontroller ve yükseltilmiş müzik widget’ı olacağını ifade etti. Ancak daha fazla ayrıntıya inmedi. Farklı kaynaklardan gelen iddialarda Denetim Merkezi’ndeki düğmelerin tasarım olarak yenileneceği söyleniyor.

Tabii ki tüm ayrıntıları ve neler olduğunu WWDC 2024’te veya Türkçe adıyla Dünya Geliştiriciler Konferansında öğreneceğiz. WWDC 2024, 10 Haziran Pazartesi günü TSİ 20:00’da başlayacak. Etkinlik apple.com/tr, Apple Developer uygulaması, Apple TV uygulaması ve Apple YouTube kanalından izlenebilecek.

Dragon Age: Dreadwolf’un Adı Değişti Tanıtım Tarihi Açıklandı